• La companyia va aconseguir un resultat brut d'explotació (EBITDA) de 272 milions d'euros durant els nou primers mesos de 2017, un 4% més
ep presidentesacyr manuel manrique enjuntaaccionistas
SACYR

El grup constructor i de serveis Sacyr ha aconseguit un benefici de 97 milions d'euros fins a setembre, un 8,1% que els 89 milions aconseguits durant el mateix període del passat exercici. En termes homogenis, és a dir, excloent-ne els resultats extraordinaris obtinguts el passat exercici, el creixement del resultat net arriba al 41%.

  • 3,32€
  • 0,36%

La companyia va aconseguir un resultat brut d'explotació (EBITDA) de 272 milions d'euros durant els nou primers mesos de 2017, un 4% més que durant el mateix període de 2016. Entre gener i setembre, va destacar el creixement de l'EBITDA de Serveis (13%), Industrial (17%) i Concessions (10%). El resultat de Construcció cau el 35% a causa de la desacceleració de l'activitat a Espanya i la filial portuguesa, Somague.

El volum de negoci de Sacyr es va situar als 2.249.000 d'euros, un 4% més que durant el mateix període de l'exercici anterior. "Aquest creixement és resultat de l'estratègia de la companyia, que posa el focus en la rendibilitat i la generació de caixa dels projectes i que compta amb un estricte sistema de gestió dels riscos i control dels costos", informa la companyia al seu comunicat.

Font: Sacyr

El deute financer net de Sacyr es va situar al setembre als 3.192 milions d'euros, el 14,3% menys que al tancament del 2016, "gràcies a l'operació de cobertura de derivats de les accions del grup en Repsol i a la positiva evolució dels negocis", indica la constructora que presideix Manuel Manrique.

"La reducció de l'endeutament s'ha dut a terme gràcies a la culminació de l'estratègia d'eliminació dels riscos associats amb la participació en Repsol a través d'una operació derivats sobre 72,7 milions d'accions de Repsol (60% de la participació de Sacyr)", apunta la constructora. Amb aquesta operació es va completar el procés iniciat durant la segona meitat de 2016 en contractar dues operacions de derivats sobre el 40% de la participació en Repsol.

Noticias relacionadas

contador