• BlackRock i dues fons de cobertura britànics també tenen apostes contra la constructora
  • L'agregat de posicions curtes ha escalat fins al 4,23%
ep presidente sacyr manuel manrique

Sacyr es troba entre les deu empreses cotitzades més pressionades pels baixistes. I aquests no semblen disposats a reduir les seves apostes. De fet, JP Morgan l'ha pujat fins a màxims, en incrementar la seva posició curta al 0,9% del capital.

  • 3,32€
  • 0,36%

La companyia nord-americana, encara que sigui des de Londres, ha pujat així un atac baixista que va aflorar el 2016 fins al nivell més alt que ha tingut sobre la constructora. Sacyr puja una mica menys d'un 2% en l'acumulat de l'any, amb una capitalització borsària de gairebé 1.200 milions d'euros. No obstant això, es va disparar al maig fins als 2,67 euros, i des de llavors cedeix un 18% fins a entorns de 2,2 euros.

L'agregat de posicions curtes contra Sacyr es va elevar abans d'aquest moviment al 4,23% el 27 d'octubre des del 4,03% del 13 d'octubre. El nivell de 'curts' segueix així al voltant del 4% des del juny. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) recopila les posicions de més del 0,2% i publica cada dues setmanes els agregats per empresa, mentre que actualitza diàriament els moviments de més del 0,5%.

En aquest cas, a més de JP Morgan Asset Management UK, altres tres fons tenen posicions superiors al 0,5%. BlackRock n’és el més agressiu, amb un 1,02%. Mentre que els fons de cobertura britànics Marshall Wace i Oxford Asset Management tenen un 0,52% i un 0,51% respectivament.

Els inversors baixistes esperen que l'acció caigui, ja que prenen prestats els títols per vendre'ls i recomprar-los quan van a tornar-los (vegeu vídeo sobre el funcionament dels 'curts'). Per això, molts inversors institucionals amb inversors a llarg termini -per la seva gestió activa o amb els seus productes de gestió passiva- presten títols a canvi de comissions. Per exemple, al capital de Sacyr, Citigroup té una participació significativa del 10,105%, i presta un 0,13% a tercers.

Noticias relacionadas

contador