sabadell logo

Banc Sabadell es desploma un 10% a borsa aquest divendres després de publicar en la tarda de la passada jornada els seus resultats. Els experts de Renta 4 diuen que són uns "febles" resultats del quart trimestre. A més, expliquen aquestes caigudes per una guia d'evolució d'ingressos fluixa per a 2020 (creixement del marge d'interessos + comissions netes a un dígit baix), ROE recurrent estable (entorn del 6% -7% ) i augment del cost de risc esperat que suposarà mantenir unes provisions elevades.

  • 1,48€
  • -1,20%

"Així mateix, encara que l'entitat ha reiterat la política de dividends de 'pay out' entre el 40%-50% en efectiu, no es descarta que pugui tornar a recórrer a una part en accions com ha ocorregut amb el dividend de desembre", afegeixen aquests analistes.

Els experts de Bankinter també assenyalen que Sabadell ha defraudat en les expectatives en registrar una pèrdua de 15 milions en el quart trimestre, enfront del benefici positiu de 16,7 milions esperat, per les majors provisions. Comparat amb el consens de Bloomberg, el marge d'interessos de 2019 va quedar en 3.622 milions (-14% enfront del -1,1% dels primers nou mesos de l'any) enfront dels 3.609 esperats; el marge brut va caure un 16% enfront del -1,3% dels primers nou mesos, fins als 4.932 milions; el marge d'explotació va quedar en 1.719 milions (-1,0% enfront del +3,9% en els nou primers mesos); i el benefici net va ser de 768 milions (+134,0% enfront del +215,8% en els nou primers mesos i els 800 milions esperats).

"Resultats de 2019 fluixos a nivell operatiu amb una rendibilitat (ROE) de tot just 5,9% (5,2% recurrent), inferior als objectius del banc i al cost del capital estimat que exigeix el mercat (de més del 10,0%)", apunten des de Bankinter.

"Els esforços realitzats en gestió de costos (-6,1%) i l'augment en comissions (+7,6%) compensen només parcialment la pressió en marges (2,59% enfront del 2,62% en el tercer trimestre de 2019) i el descens en els ingressos per trading (-44,0% en ROFs)", assenyala Bankinter.

Bankinter afegeix que els objectius per a 2020 "no anticipen un canvi clar a millor".

AJUST ADDICIONAL I NO ESPERAT

El conseller delegat de Sabadell, Jaime Guardiola, ha atribuït la caiguda de les accions d'aquest divendres a l'ajust addicional i no esperat pel mercat per la venda de carteres.

"És veritat que al mercat li pot haver sorprès el tancament de carteres que es donaven per tancades i que ha incorporat unes pèrdues addicionals. Pot ser una raó explicativa a l'ajust que s'està produint", ha indicat el banquer.

Segons ha dit, evidentment els resultats tenen aquest ajust addicional d'alguna forma no esperat, la qual cosa podria ser la causa principal. "Veurem com es va comportant al llarg de la jornada, ja s'ha vist en altres presentacions moltes modificacions en una sessió", ha postil·lat.

Al mateix temps, el conseller delegat de Sabadell ha descartat que aquest enfonsament borsari tingui a veure amb el capital, encara que ha precisat que resulta "difícil" contestar perquè ell no és el mercat.

No obstant això, ha assegurat que el banc està "molt content" amb el desguàs d'actius improductius realitzat i la seva conseqüent caiguda de la morositat. "Per a nosaltres això és prioritat", ha subratllat Guardiola.

Noticias relacionadas

contador