ep cesar gonzalez-bueno 20201216120804
ING - Archivo

Banc Sabadell ultima la designació de César González-Bueno com a conseller delegat de l'entitat, en substitució de Jaume Guardiola, segons fonts coneixedores del nomenament citades per 'Europa Press'. La sortida de Guardiola podria comunicar aquesta mateixa setmana i, posteriorment, estaria previst que es comuniqui el nomenament del seu successor, segons va avançar aquest dimecres Bloomberg.

  • 1,69€
  • 3,27%

L'eventual relleu es produeix en un context marcat per les fusions bancàries i per l'intent fallit de consolidació entre Banc Sabadell i BBVA. A mitjans del passat mes de novembre, les dues entitats van aclarir que mantenien converses en relació a una potencial operació.

Deu dies després van decidir concloure les converses en no arribar a un acord sobre l'equació de bescanvi, mentre que Banc Sabadell va comunicar la seva intenció de seguir en solitari, de centrar-se en el mercat domèstic i d'analitzar alternatives per a la seva filial britànica TSB.

González-Bueno va començar la seva carrera professional a l'ING el 1998 com a primer conseller delegat del banc a Espanya, quan al seu moment es deia ING Direct, abans d'anar expandint les seves responsabilitats amb rols en diferents regions i fins a aconseguir el càrrec de responsable de Retail Banking Direct & International.

El banquer va abandonar ING el 2011 per continuar com a conseller delegat de Novagalicia Banc, en la reestructuració i privatització del qual va ser una peça important. El 2014 va començar a treballar com a conseller delegat a Gulf Bank of Kuwait.

La seva segona etapa al banc taronja va començar el 2017, quan va ser elegit com a conseller delegat d'ING Espanya i Portugal, en substitució de Peter Staal. No obstant això, aquest pas per l'entitat va durar tot just dos anys, ja que el grup va triar el 2019 Roel Huisman per assumir aquesta responsabilitat. Fins al passat mes de maig, era president del consell assessor de l'entitat.

González-Bueno, que compta amb una àmplia experiència en banca minorista i corporativa i d'inversió, així com en la gestió d'entitats financeres, va iniciar al març el primer acostament a Banc Sabadell.

El directiu, que passarà a ocupar la responsabilitat de conseller delegat de Banc Sabadell, va ser triat pel fons Oaktree com a president de Solvia Desenvolupaments Immobiliaris (SDIN) Residència. Aquesta promotora pertanyia a l'entitat d'origen català i va ser venuda el 2019 per 882 milions d'euros, encara que la seva transmissió es va completar al 100% el passat mes de setembre.

Noticias relacionadas

contador