ep sede del banco sabadell en alicante comunidad valenciana espana
Joaquín Reina - Europa Press
1,50€
  • 0,06€
  • 4,09%

Els experts de Bankinter van elevar fa una setmana el seu consell sobre la banca espanyola a 'comprar', però només amb un "enfocament oportunista" destinat a aprofitar els moviments de consolidació. "Aquest enfocament i recomanació per part nostra no té en compte la nostra opinió fonamental sobre cada banc", explicaven.

Aquest divendres, després de conèixer que Sabadell i BBVA han trencat les negociacions per a una fusió, aquests analistes han decidit retirar la seva recomanació tàctica de 'comprar' en els dos valors i rebaixar BBVA i Sabadell a 'vendre'.

"BBVA i Sabadell havien acumulat una pujada del 20% i 21% respectivament des de l'anunci de la integració, de manera que avui esperem una important correcció de la cotització en els dos valors, i especialment en el cas de Sabadell", indicaven aquests experts al seu informe publicat avui a primera hora. Cal destacar que Sabadell està caient ara un 11%, mentre que BBVA puja un 2%.

Segons Bankinter, ara Sabadell "haurà de buscar noves alternatives en un mercat on ja queden molt pocs potencials candidats a integracions". En aquest sentit, el 'banc taronja' considera "improbable" que Sabadell pugui continuar en solitari, cosa que "resta validesa" al pla estratègic que pugui presentar, afegeix.

Sabadell i BBVA han comunicat a primera hora d'aquest divendres que trenquen les negociacions per a la seva fusió. Sabadell ha especificat que aquesta decisió ha estat la causa de la manca d'acord en l'equació de bescanvi. Encara que s'ha especulat que BBVA anava a aprofitar la seva liquiditat després de les vendes del negoci als EUA per augmentar la seva posició en el turc Garanti, el banc ha precisat que està còmode amb la participació actual. Per la seva banda, Sabadell ha comunicat que té previst presentar, a principis de l'any que ve, un pla centrat en Espanya en què també es valoraran alternatives per TSB.

Noticias relacionadas

contador