ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez-pallete
TELEFÓNICA - Archivo

Els analistes de Banc Sabadell no donen crèdit al suposat interès de Deutsche Telekom en Telefónica. En la seva opinió, hi ha "nombroses traves" a una operació corporativa entre totes dues operadores que fan inviable una transacció.

  • 3,96€
  • 1,18%

En primer lloc, aquests experts destaquen l'"estressada" situació financera després de l'operació corporativa als EUA" (la integració de Sprint després de la fusió amb la seva filial de telefonia mòbil americana, T-Mobile US.

Aquesta operació ha elevat la seva ràtio de deute net sobre l'EBITDA fins a 2,9 vegades, per sobre del seu rang objectiu de 2,25/2,75, mentre que Telefónica compta amb una DFN/EBITDA de 2,68x i de 3x incloent la normativa comptable de 2016.

A més, Deutsche hauria de "oferir una prima prou elevada (donat l'impacte fort de la Covid-19 en l'acció de Telefónica) que podria restar atractiu a l'operació", argumenten.

D'altra banda, observen "traves reguladores a Alemanya, on DT s'enfrontaria a la venda total o gairebé total de Telefónica Alemanya (que ja va adquirir E-Plus1) ja que és l'operador dominant en aquell mercat.

Així, la transacció no és factible per la "absència de sinergies de gran importància que endolceixin l'operació, donat el pes relativament reduït del negoci d'Alemanya en Telefónica, que suposa el 11,5% de l'EBITDA del grup i el 8% del valor d'empresa (EV).

D'altra banda, Sabadell destaca "possibles problemes de control pel govern espanyol, en tractar-se d'un actiu estratègic", i aposta "en una etapa inicial per una consolidació del sector dins de cada mercat particular, que permeti fer aflorar més sinergies i anar reduint els nivells de competència".

Noticias relacionadas

contador