ep archivo   el consejero delegado de banco sabadell cesar gonzalez bueno 20220323194203
BANCO SABADELL - Archivo

Els analistes de Berenberg han elevat la valoració de Banc Sabadell i d'Unicaja després de la publicació de resultats per part dels dos al llarg d'aquesta setmana. Per al primer, puja el preu objectiu fins als 0,80 euros des dels 0,60 euros anteriors, alhora que reitera el seu consell de mantenir. Per al segon, l'eleva fins als 1,20 des dels 1,15 euros, i reafirma la seva recomanació de comprar.

  • 1,51€
  • -0,89%
  • 1,15€
  • -0,43%

Banc Sabadell va anunciar aquest dijous un benefici que gairebé va triplicar el del primer trimestre del 2021, fins als 213 milions, per menors costos i marges més grans.

"És un dels bancs europeus amb millor rendiment, superant el sector en un 35% anual", indiquen els experts de Berenberg. "Les perspectives positives per al benefici net a la llum de la pujada dels tipus d'interès al Regne Unit i els nivells més alts de l'Euribor a 12 mesos ajuden a complementar els seus esforços de reducció de costos", afegeixen. Tot i això, aquests analistes subratllen que l'entitat cotitza a 7,3 vegades els beneficis que tenen estimats per a l'any fiscal 2023, una prima del 10% respecte al sector, cosa que els fa pensar que les seves accions tenen una valoració justa.

Unicaja va comunicar els seus resultats aquest dimecres, amb una caiguda del 8,5% en el benefici fins al març, que es va situar als 60 milions.

Per Berenberg, el seu pitjor comportament a la borsa respecte als seus homòlegs espanyols és "injustificat" atesa la millora de les perspectives de beneficis del banc i la seva sensibilitat a les pujades dels tipus d'interès.

"Creiem que hi ha marge per elevar les estimacions de beneficis del consens gràcies a l'augment dels ingressos i la reducció dels costos. En cotitzar a 5,7 vegades els nostres beneficis per al 2023, fet que suposa un descompte del 15% i del 25% pel que fa al sector i als seus homòlegs nacionals, respectivament, creiem que les accions estan massa barates per ignorar-les", afirmen.

Noticias relacionadas

contador