ep junta general ordinaria de accionistas de unicaja banco celebrada en malaga el 31 de marzo de
UNICAJA BANCO

Unicaja Banc va registrar al primer trimestre del 2022 un benefici net de 60 milions d'euros, xifra que suposa un descens interanual del 8,4%. L'entitat ha dit que s'ha donat suport a l'augment del 14,3% dels ingressos nets per comissions, la reducció dels costos d'administració del 8,5% i la reducció de les necessitats de sanejament de crèdit del 34,2% per obtenir aquest resultat.

  • 1,18€
  • 2,87%

El marge d'interessos es va situar als 235 milions d'euros, amb una caiguda del 15,2% enfront del mateix període de l'any previ per l'impacte dels tipus d'interès baixos.

Per la seva banda, els ingressos nets per comissions van registrar un increment del 14,3%, fins a assolir els 133 milions, principalment a causa de l'impuls en les activitats d'estalvi, assegurances i de fons d'inversió. Aquest augment va compensar en gran mesura la disminució del marge d'interessos, de manera que el marge bàsic (marge d'interessos més comissions) va assolir al primer trimestre els 368 milions, 25 milions inferior al del mateix període de l'any previ, ha explicat l'entitat. El marge brut va caure un 8,7%, fins als 382 milions.

Les despeses d'administració van registrar una reducció del 8,5%, fins a situar-se als 196 milions, amb un descens de l'11,1% de les despeses de personal després de materialitzar les primeres sinèrgies derivades de la reestructuració de plantilla. D'aquesta manera, el marge d'explotació (abans de sanejaments) va assolir els 164 milions, i el resultat de l'activitat d'explotació va ser de 86 milions. Les necessitats de sanejament de crèdit es van reduir un 34,2%, fins als 51 milions. El cost del risc es va situar als 36 punts bàsics, xifra que suposa una disminució en els sanejaments del 34,2% respecte a l'any anterior i complir les previsions de reducció.

Unicaja ha destacat també l'increment de la rendibilitat (ROTE, rendibilitat sobre els fons propis tangibles) en 1,5 punts percentuals, fins al 3,8% enfront del 2,3% amb què va tancar l'exercici 2021.

A més, ha subratllat l'impuls comercial tant en actius (amb un augment de la inversió creditícia productiva de l'1,6%, fins a assolir un saldo viu de 53.560 milions) com en recursos (creixement dels recursos de clients minoristes de l'1,5%, fins a 90.745 milions); i l'evolució positiva de millora de la qualitat del balanç, tant en termes de reducció dels actius improductius (disminució del 5,5% dels actius en mora i dels adjudicats) com d'augment de les cobertures fins a assolir el 68,3 % en termes d'actius en mora i 65,5% per al conjunt d'actius improductius.

SOLVÈNCIA I LIQUIDESA

Al tancament del primer trimestre del 2022, el banc assolia un nivell de capital de màxima qualitat phase in (CET 1 Common Equity Tier 1) del 13,3%, una ràtio de capital nivell 1 del 14,9% i una ràtio de capital total del 16,6%. Aquestes ràtios suposen una folgança sobre els nivells requerits a l'entitat de 5,3 p. a CET 1 i de 4,3 p.p. a Capital Total, ha indicat.

A la mateixa data, en termes fully loaded, l'entitat presentava un nivell de CET 1 del 12,6%, una ràtio de capital nivell 1 del 14,2%, i un capital total del 15,9%.

Unicaja ha ressaltat la seva "sòlida posició de liquiditat", reflectida en l'indicador de finançament del crèdit amb dipòsits minoristes (Loan to Deposit), que es va situar al 80,5%, a la ràtio de liquiditat a curt termini (LCR), del 314%, i en la ràtio de disponibilitat de recursos estables (NSFR), del 137%.

Noticias relacionadas

contador