ep aviones de ryanair
RYANAIR - Archivo

Ryanair, l'aerolínia irlandesa, ha anunciat aquest dimecres una emissió de 850 milions d'euros en bons. D'aquesta manera s'ha convertit en la primera companyia europea a fer-ho des que comencés la pandèmia. El seu llançament ha provocat que els inversors hagin demandat més de 4.400 milions d'euros, la qual cosa equival a una quantitat cinc vegades major a l'emesa.

Mark Lynagh, co-director per als mercats de deute d'Emea de BNP Paribas, que va treballar en l'emissió, ha assenyalat al 'Financial Times' que la col·locació ha estat un "exercici oportunista de refinançament" que ha permès obtenir 850 milions a Ryanair que seran pagats el pròxim estiu.

La col·locació, a cinc anys i amb un rendiment del 3%, subratlla la fam de rendibilitat dels inversors després de la dràstica iniciativa dels bancs centrals aquest any de retallar els interessos fins a nivells mínims.

Es tracta de la primera col·locació de bons per part d'una aerolínia europea en l'actual context marcat per la Covid-19, però segueix a la de Finnair, companyia que el mes passat va recaptar 200 milions de deute híbrid amb un cupó del 10,25%.

Ryanair, com la resta d'aerolínies, ha sofert de manera forta l'impacte de la pandèmia de coronavirus, veient-se obligada a paralitzar les seves operacions alhora que s'introduïen restriccions a la mobilitat per part dels diferents governs.

Durant el seu primer trimestre fiscal, finalitzat al juny, va perdre 185 milions d'euros i ha anunciat que farà un percentatge reduït de les operacions durant els pròxims mesos per l'expectativa que la demanda no es recuperi al curt termini.

S&P va confirmar aquesta setmana el ràting de 'BBB' per a aerolínia, considerant-la una de les aerolínies "amb més solidesa financera del sector" i estimant que pugui tenir flux positiu de caixa per a l'any fiscal 2022. No obstant això, la perspectiva és 'negativa' tenint en compte la incertesa sobre la recuperació del trànsit de passatgers.

Noticias relacionadas

contador