ep avionesryanair 20170217094601
EUROPA PRESS

Ryanair ha registrat una caiguda del 7% en els seus guanys durant el seu primer trimestre finalitzat el setembre, període durant el qual el benefici va arribar als 1.200 milions d'euros. L'aerolínia explica en un comunicat aquest dilluns que aquestes dades es deuen al fet que les tarifes van disminuir un 3% a causa de les "repetides vagues" i els majors costos de combustible.

  • 17,52£
  • -1,95%

La companyia irlandesa explica que els seus resultats s'han vist condicionats per les tarifes, que van caure un 3% a causa de l’excés de capacitat a Europa i a una Pasqua anterior durant el primer trimestre. Per la seva banda, les aturades que han realitzats els seus empleats durant aquests últims mesos "van causar un augment en les cancel·lacions de tarifes més altes, en els vols de cap de setmana".

Per la seva banda, durant el primer semestre, el tràfic de Ryanair va créixer un 6% fins als 76,6 milions, mentre que els ingressos complementaris van augmentar un 27% fins als 1.300 milions d'euros. L'aerolínia també destaca que durant aquest període ha tornat als accionistes a través de recompres 540 milions d'euros.

"El nostre trànsit es va veure afectat repetidament pel pitjor estiu de vagues registrat"

"Les tarifes de mitjana van caure, tot i que els ingressos per serveis complementaris van registrar un fort rendiment, es van veure compensats per l'augment del combustible i el personal. El nostre trànsit es va veure afectat repetidament pel pitjor estiu de vagues registrat", ha afirmat el conseller delegat, Michael O'Leary.

La companyia ha afegit que han retallat la capacitat d'hivern en un 1% "en resposta a tarifes més febles i preus més alts del petroli", tot i que esperen que de cara a l'any 2019, quan planegen operar més de 100 noves rutes, el seu trànsit creixi fins als 141 milions.

Amb l'alt preu del combustible, l'augment de les taxes d'interès i el dòlar nord-americà, els marges de les aerolínies estan sota pressió i és inevitable que les aerolínies europees estiguin més febles i sense cobertura es retirin aquest hivern. Moltes de les aerolínies més grans estan tancant bases i tallant rutes per minimitzar les pèrdues d'hivern, explica Ryanair. Afegeixen que no descarten més retallades de capacitat o tancaments de bases de la companyia si els preus del petroli pugen o les tarifes aèries cauen encara més.

Pel que fa al Brexit, l'aerolínia irlandesa considera que el risc que no s'arribi a un acord el març de 2019 està augmentant. Si bé, esperen que s'apliqui un acord de transició fins a desembre de 2020. "En el cas d'un Brexit difícil, els nostres accionistes del Regne Unit seran tractades com no pertanyents a la UE. En aquest cas, la Junta restringirà els drets de vot de tots els accionistes no pertanyents a la UE per garantir que Ryanair segueixi sent de propietat majoritària i estigui controlada pels accionistes de la UE".

Noticias relacionadas

contador