ep avionesryanair 20171120122702
RYANAIR

Ryanair i els seus pilots contractats a Irlanda no van aconseguir cap avanç durant la reunió d'ahir de manera que el col·lectiu manté la vaga de 24 hores, que ha obligat l'aerolínia irlandesa a cancel·lar 30 vols des de i cap a aquest mercat aquest dijous, el 10 % de les seves operacions programades (290 vols).

  • 17,52£
  • -1,95%

No obstant això, les dues parts han plantejat la possibilitat d'establir un grup de treball per abordar el principal escull de la disputa laboral, segons recull la premsa local.

L'aerolínia i els pilots han plantejat la possibilitat d'establir un grup de treball per abordar la disputa

Els principals esculls són les transferències de base -el principal problema al qual s'enfronta en tota la seva xarxa- i la promoció i assignació de permisos del col·lectiu que fa servir en les seves bases irlandeses.

La companyia, que afirma que els pilots ja han assegurat un augment salarial del 20% després de les cancel·lacions massives del passat estiu per l’error en la seva planificació de vacances, recorda que, a més, treballen cinc dies seguits de quatre dies de descans i gaudeixen de promocions, que no detalla.

Ryanair va confirmar que la trobada va finalitzar sense progressos i que estima que el 27% dels seus pilots en plantilla aniran a la vaga. A Irlanda dona feina a 350 pilots entre contractats i subcontractats.

L'aerolínia de baix cost irlandesa ha admès que alguns vols entre Irlanda i el Regne Unit, connexions claus en aquest mercat, es veuran afectats i ha posat en marxa un pla per intentar minimitzar el seu impacte, especialment sobre els clients irlandesos que viatgen en vacances a Portugal, França, Espanya, Itàlia i Grècia.

Dins d'aquest pla, cancel·larà una sèrie de vols en rutes d'alta freqüència des d'Irlanda a Londres i altres destinacions al Regne Unit on els clients poden traslladar fàcilment a altres vols. Als clients que viatgen al Regne Unit se'ls proporcionarà transport alternatiu.

Noticias relacionadas

contador