Royal Dutch Shell, oil & gas, petrol

La petroliera anglo holandesa Royal Dutch Shell acomiadarà entre 7.000 i 9.000 empleats d'aquí a 2022 per fer front a l'enfonsament del preu del petroli, segons ha confirmat en un comunicat en el qual ha anticipat els resultats del tercer trimestre.

  • 18,95£
  • -1,24%

La companyia ha anticipat que aquesta mesura generi estalvis anuals de costos "d'entre 2.000 i 2.500 milions de dòlars per a 2022". A més, ha afegit que "això contribuirà parcialment a la reducció anunciada dels costos operatius subjacents de 3.000 a 4.000 mil milions per al primer trimestre de 2021.

Royal Dutch Shell ja ha acordat l'acomiadament voluntari de 1.500 treballadors i espera continuar aprimant la seva estructura per a fer front a l'escenari actual.

"Hem de ser una organització més simple, més àgil, més competitiva i capaç de respondre als clients", ha dit Ben van Beurden, director executiu de l'empresa. "Per a ser més àgils, hem d'eliminar una certa quantitat de complexitat organitzativa", ha afegit, en referència als acomiadaments.

Els acomiadaments a les grans petrolieres pel col·lapse del petroli no són nous. BP va anunciar al juny que planeja retallar 10.000 ocupacions, al voltant del 15% de la seva plantilla, en resposta a la crisi del coronavirus i com a part del pla del president executiu Bernard Looney de canviar la companyia de petroli i gas a energia renovable.

Per part seva, Royal Dutch Shell va anunciar a la fi de juny un impacte negatiu en el seu balanç de 20.000 milions d'euros en el segon trimestre, després de revisar a la baixa les seves perspectives a llarg termini per als preus del petroli i el gas.

A l'abril, les seves accions es van desplomar un 8% després d'anunciar la seva primera retallada de dividend des de la II Guerra Mundial per l'impacte de la pandèmia, que ha provocat una caiguda sense precedents en la demanda de cru.

Noticias relacionadas

contador