ep laboratoriohistologia
JUNTA DE ANDALUCÍA

Els laboratoris farmacèutics Rovi van obtenir un benefici net de 15,7 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa un descens del 8% en comparació amb els guanys de 17 milions d'euros del mateix període de 2017, ha informat aquest dimarts l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 90,20€
  • -1,42%

La farmacèutica ha destacat que, sense tenir en compte les activitats d’R+D i l'impacte de les despeses no recurrents, el seu resultat net va ser de 40,1 milions d'euros, un 13% superior al del període gener-setembre de 2017.

Els ingressos operatius de la companyia van incrementar un 8%

En concret, durant els nou primers mesos, Rovi va destinar 24,6 milions d'euros a R+D, un 30% més que l'any anterior, quan va invertir en aquesta partida un total de 18,9 milions d'euros.

Els ingressos operatius de la companyia van arribar als 218.900.000 d'euros fins al setembre, un 8% més que durant el mateix període de 2017, gràcies, segons Rovi, a la "fortalesa" del negoci d'especialitats farmacèutiques, les vendes de les quals van avançar un 15%.

Les vendes de Rovi del seu producte "de referència", la Bemiparina, van augmentar un 11% durant els nou primers mesos, fins a situar-se als 68,7 milions d'euros. Al mercat espanyol, les vendes d'aquest producte van pujar un 21%.

El benefici brut d'explotació (EBITDA) de la farmacèutica va caure un 4%, fins als 25,9 milions, afectat per unes despeses no recurrents d’1,1 milions d'euros vinculats a la modificació substancial de les condicions de treball dels empleats de Frosst Iberica.

Per la seva banda, el benefici net d'explotació (EBIT) va disminuir un 6% durant els nou primers mesos de l'exercici, fins als 17,1 milions d'euros, en contrast amb els 18,1 milions del mateix període de 2017.

ACTUALITZA A L'ALÇA LA SEVA PREVISIÓ D'INGRESSOS

Rovi ha actualitzat l'alça la seva previsió d'ingressos operatius per a aquest any, des de la banda mitjana de la primera desena (entre 0 i 10%) fins a la banda alta de la primera desena.

La previsió de vendes del seu biosimilar d'Enoxaparina, que fins al setembre van arribar als 16,7 milions d'euros, es manté en el rang d'entre 20 i 30 milions d'euros, encara que la companyia espera arribar a la part alta d'aquesta xifra.

Per 2019, la farmacèutica preveu que els seus ingressos operatius presentin una taxa de creixement situada a la banda alta de la primera desena.

Noticias relacionadas

contador