ep planta de rovi en granada 20200513084102
LABORATORIOS ROVI - Archivo

Rovi està pujant a aquestes hores un 5% a la borsa -ha arribat a disparar-se un 8%- gràcies als avanços de Moderna en el seu vaccí contra la Covid-19. Cal recordar que l'empresa espanyola i la nord-americana van anunciar la setmana passada un acord segons el qual Rovi fabricarà a gran escala els vaccins de Moderna a les seves instal·lacions a Espanya.

  • 85,10€
  • 6,91%

Com a part de l'acord, Rovi proporcionarà capacitat d'ompliment i acabat de vials mitjançant l'adquisició d'una nova línia de producció i equips per a la formulació, l'ompliment, la inspecció visual automàtica i l'etiquetatge per a donar suport a la producció de centenars de milions de dosis del vaccí candidat previst, en principi, per proveir mercats fora dels EUA a partir de principis de 2021.

Moderna ha comunicat que el seu vaccí ha demostrat que és segur i que ha generat respostes immunològiques en els 45 voluntaris sans d'un estudi en curs de fase inicial.

"Bones notícies també per a la farmacèutica espanyola Rovi gràcies a aquest acord per produir el vaccí als seus laboratoris de Madrid", subratllen aquest dimecres els experts de Link Securities.

En concret, totes dues companyies treballaran en el vaccí candidat ARNm-1273, que codifica una forma estabilitzada de prefusió de la proteïna Spike (S), que va ser dissenyada per Moderna en col·laboració amb investigadors del Centre de Recerca de Vacunes (VRC) de l'Institut Nacional d'Al·lèrgia i Malalties Infeccioses (NIAID), una part de l'Institut Nacional de Salut (NIH). El 8 de juliol, es va completar el reclutament de l'estudi de Fase II de ARNm-1273. S'espera que l'estudi de Fase III de Moderna, d'aproximadament 30.000 participants, comenci aquest mes.

Noticias relacionadas

contador