cbvacuna moderna

El vaccí de la farmacèutica nord-americana Moderna contra la Covid-19 ha demostrat que és segura i ha generat respostes immunològiques en els 45 voluntaris sans d'un estudi en curs de fase inicial, segons van informar aquest dimarts els investigadors estatunidencs. La companyia es dispara un 21% a la preobertura.

Els voluntaris, que van rebre dues dosis del vaccí, tenien alts nivells d'anticossos contra el virus que excedien els nivells mitjans observats en les persones que s'havien recuperat de la Covid-19, va informar l'equip en la New England Journal of Medicine.

Cap voluntari de l'estudi no va experimentar efectes secundaris greus, però més de la meitat sí que van presentar reaccions lleus o moderades, com ara fatiga, mal de cap, esgarrifances, dolors musculars o dolor al lloc de la injecció. Els efectes secundaris van ser més probables després de la segona dosi i amb les persones que van rebre la dosi més alta.

Els experts tenen molt clar que es necessita un vaccí per posar fi a la pandèmia de coronavirus, que ha afectat milions de persones i ha causat gairebé 575.000 morts a tot el món.

Noticias relacionadas

contador