richard branson veut faire un voyage dans l espace le 11 juillet avant jeff bezos

El multimilionari britànic Richard Branson es va elevar el diumenge a més de 80 quilòmetres sobre el desert de nou Mèxic a bord del seu avió coet de Virgin Galactic i va tornar amb seguretat en el primer vol de prova amb tripulació a l'espai, una fita simbòlica per a una empresa que va iniciar la seva marxa fa 17 anys. Les accions de Virgin Galactic vénen amb pujades pròximes al 7%.

Branson, un dels sis tripulants de l'avió de Virgin Galactic, va qualificar la missió de precursora d'una nova era del turisme espacial, ja que l'empresa que va fundar en 2004 està preparada per a iniciar les seves operacions comercials l'any vinent. "Som aquí per a fer que l'espai sigui més accessible per a tots", va dir un exuberant Branson, de 70 anys, poc després d'abraçar als seus néts després del vol. "Benvinguts a l'alba d'una nova era espacial", va afegir, segons recull Reuters.

"Tot va ser màgic", va afegir després que el platejat avió espacial VSS Unity retornés una hora després a la pista d'aterratge de la base Spaceport America, amb Branson i els altres cinc ocupants a bord. "He somiat amb aquest moment des que era un nen, però res m'havia preparat per a tenir una vista de la Terra des de l'espai", va reconèixer l'empresari davant periodistes i membres de Virgin Galactic.

Branson s'ha avançat al fundador d'Amazon, Jeff Bezos, en el seu pla de viatjar a l'espai. "Felicitacions pel vol. No puc esperar per a unir-me al club!", va escriure Bezos en el seu compte d'Instagram.

Executius de la indústria espacial, futurs clients i altres simpatitzants van ser presents en una reunió festiva per a presenciar el llançament, que es va transmetre en viu en una presentació organitzada pel comediant de televisió nocturn Stephen Colbert.

Noticias relacionadas

contador