ep autopista que ferrovial ampliara en estados unidos
FERROVIAL

El retard en la recuperació del trànsit de les autopistes dels EUA i els efectes de la inflació en els viatgers són els motius que porten RBC a rebaixar la recomanació i el preu objectiu a Ferrovial. En concret, retallen el seu consell, de sobreponderar a neutral, i la valoració de les seves accions, des dels 26 als 24 euros. Les seves accions es deixen a prop d'un 2% en l'IBEX-35 aquest dijous.

  • 28,92€
  • 0,28%

Les autopistes de peatge d’Amèrica del Nord representen al voltant del 80% de la valoració de Ferrovial. "Si bé esperem una recuperació més ràpida i un sòlid exercici dels carrils administrats dels EUA, preveiem un retard en la recuperació del trànsit i retenció dels augments de tarifes fins que el trànsit torni als nivells previs a la pandèmia", expliquen els analistes.

A més, creuen que Ferrovial no està tan perfectament protegit contra la inflació. Com expliquen, "la inflació exercirà pressió sobre els ingressos disponibles, cosa que, al nostre parer, podria afectar la disposició dels conductors a pagar per les rutes administrades".

Tot i això, destaquen que la desinversió de Serveis "avança bé". Les filials de Serveis d'Espanya es van vendre el 2021-2022 i Australia Broadspectrum el 2019-2020. La venda de la filial de serveis d'Amey al Regne Unit està pendent, però a punt de finalitzar.

RCB afegeix que Ferrovial està més exposat que Vinci o Eiffage (però menys que Groupe Eurotunnel) al risc de tipus d'interès creixents. "Les accions de Ferrovial són les de pitjor rendiment de la seva cohort, amb una caiguda del 10% des de començament d'any".

Noticias relacionadas

contador