• L'operació està condicionada per les autoritzacions de les autoritats competents a Mèxic, Corea del Sud, Japó i Alemanya
ep gas natural fenosa

Repsol ha anunciat aquest dijous la venda del 20,07% de Gas Natural per un import de 3.816 milions d'euros a Rioja Bidco Shareholdings, una societat controlada per fons assessorats pel fons de capital risc britànic CVC. Aquest import equival a un preu de 19 euros per acció, segons ha anunciat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 23,38€
  • -2,26%
  • 15,01€
  • -0,03%

Després de conèixer aquesta operació, les accions de Repsol perdien en borsa un 1,1%, fins als 13,86 euros, i les de Gas Natural pujaven un 0,4%, fins als 18,35 euros, l'única companyia que pujava a l'arrencada de sessió d'aquest dijous. Aquest percentatge equival a 200.858.658 accions de Gas Natural. Segons ha revelat la companyia presidida per Antonio Brufau, la venda total de la seva participació a Gas Natural li genera una plusvàlua d’aproximadament 400 milions d'euros.

Repsol apunta que el tancament de la compravenda d'aquest percentatge d'accions està condicionat pel fet que es compleixin tres condicions. En primer lloc, l'energètica es remet a l'obtenció en un termini no superior a sis mesos, des de la signatura del contracte, de les preceptives autoritzacions de les autoritats competents a Mèxic, Corea del Sud, Japó i Alemanya a l'operació de concentració que en aquests mercats suposa la transmissió de les accions.

En segon lloc, la companyia presidida per Antonio Brufau indica que cal la no oposició, expressa o tàcita, del Banc Central d'Irlanda en relació amb l'adquisició indirecta d'una participació significativa a l'entitat Clover Financial & Tresor Services Ltd en el mateix termini no superior de sis mesos.

Finalment, Repsol reclama la signatura per Rioja d'un contracte entre accionistes amb Criteria Caixa i GIP III Canary no més tard del 22 de març, així com el nomenament, no més tard de la data de tancament de la compravenda, de 3 persones designades per Rioja com a membres del consell d'administració de Gas Natural, en substitució dels tres representants amb què actualment compta Repsol al Consell d'Administració de Gas Natural.

Noticias relacionadas

contador