• Microsoft proporcionarà a Repsol accés preferent a un equip multidisciplinari especialitzat
ep gasolinera repsol gasolina coches combustible diesel repostar
EUROPA PRESS

Repsol i Microsoft han signat una aliança que permetrà a la companyia energètica seguir avançant en el seu procés de digitalització i a l'empresa de programari i serveis cloud desenvolupar solucions innovadores per a la indústria energètica.

  • 14,96€
  • 1,63%

Repsol implantarà tecnologies desenvolupades per Microsoft, basades en cloud computing, com la plataforma de núvol híbrida Azure, que permetrà l’escalabilitat i la ubiqüitat tant a l'emmagatzematge de dades com als processos. Durant els propers tres anys, Repsol té previst que una part significativa de la seva capacitat de procés es trobi en plataformes de núvol intel·ligent. D'altra banda, Repsol ha d'adoptar la solució de comunicació, col·laboració i productivitat Office 365 per als seus empleats.

L'acord ha estat rubricat pel conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz, i la presidenta de Microsoft Espanya, Pilar López, que va estar acompanyada pel President Global d'Operacions de Microsoft Corp., Jean Philippe Courtois. També han estat presents a l'acte de signatura la directora general de Downstream de Repsol, María Victòria Zingoni, i el director corporatiu d'Estratègia, Control i Recursos de Repsol, Antonio Lorenzo.

L'aliança preveu el treball conjunt de les dues companyies a la identificació de solucions innovadores per a la indústria energètica basades en tecnologies cloud computing, intel·ligència artificial, Internet de les Coses (IoT), big data i realitat mixta, entre d'altres. Microsoft proporcionarà a Repsol accés preferent a un equip multidisciplinari especialitzat amb un alt coneixement del sector energètic, així com l'experiència de la seva unitat d’R+D, Microsoft Research, per al treball en projectes innovadors. Així mateix, facilitarà informació sobre futurs desenvolupaments i tecnologies en fase beta als departaments tècnics de Repsol amb fins de testing i avaluació.

Noticias relacionadas

contador