ep el ceo de repsol josu jon imaz y el presidente de repsol antonio brufau durante la junta general
Marta Fernández - Europa Press

Repsol és aquest dimecres un dels pocs valors de l'IBEX que cedeix posicions després que JP Morgan li hagi retallat el preu objectiu fins als 13 euros des dels 14 euros, alhora que ha reiterat el consell d'infraponderar. Aquest preu se situa lleugerament per sobre de l'actual nivell de cotització de la petroliera, als 12,75 euros.

  • 14,31€
  • 1,06%

El banc nord-americà ha fet aquest canvi en el marc d'un informe sobre el sector europeu de petroli i gas en què reitera la seva visió neutral sobre la renda variable energètica, “amb riscos macroeconòmics i microeconòmics que encara no han tocat fons”.

Tot i que el context és negatiu, reconeixen que veuen alguns aspectes encoratjadors relacionats amb el sector. Des d'una perspectiva macro, observen "un ambient de coherència i unitat" al si de l'OPEP. "Creiem que les últimes retallades anunciades serveixen per limitar la volatilitat dels preus de la baixa, en lloc d'assenyalar la feblesa de la demanda".

Pel que fa a l'àmbit micro, JP Morgan assenyala que el dèficit de les estimacions de BPA (benefici per acció) enfront del consens s'ha recudit davant els principis d'any.

IDEES TÀCTIQUES

Amb aquest teló de fons, les idees tàctiques per al segon trimestre s'inclinen "cap a parells que incorporen bifurcacions al rendiment operatiu", diu el banc. "La nostra millor idea és una posició llarga en Eni, amb qualificació neutral, en què destaca la sòlida execució d'upstream/GGP, enfront de l'infraponderar Equinor, que presenta una acceleració de la taxa de canvi negativa i riscos a la baixa per a la rendibilitat total de les operacions el 2024", explica.

JP Morgan manté Eni "en vigilància catalitzadora positiva" fins al 28 de juliol i Equinor en "vigilància catalitzadora negativa" fins al 26 de juliol.

D'altra banda, reitera una sobreponderació estructural sobre Shell després de la seva recent immersió profunda i, dins una postura prudent sobre les empreses de mitjana capitalització, suggereix una parella ibèrica formada per Galp, amb qualificació neutral, enfront de Repsol, amb infraponderar.

Noticias relacionadas

contador