ep archivo   logo de endesa 20230703084303
ENDESA - Archivo

Una possible operació corporativa entre Endesa i Repsol "sembla que és el desig d'uns quants", segons opinen els experts del banc americà Citigroup.

  • 17,99€
  • 1,67%
  • 14,84€
  • 0,51%

Després d'analitzar la informació que va publicar aquest dimarts El Confidencial i la posterior resposta d'Enel, negant rotundament que estigui negociant o pensant a vendre el 70% d'Endesa a Repsol, els analistes de Citi assenyalen que “si bé podríem veure la raó per què un govern del PP vol que Endesa sigui espanyola", i que l'operació "podria proporcionar una plataforma de creixement renovable per a Repsol", afegeixen que "això sembla el desig d'algunes persones, en lloc d'alguna cosa amb el suport dels governs o accionistes en la seva forma actual".

NEGATIVA ROTUNDA D'ENEL

L'elèctrica italiana Enel, màxima accionista d'Endesa amb el 70% del capital, va desmentir rotundament que estigui valorant vendre la participació en la seva filial espanyola.

Davant la informació publicada pel diari digital, el grup va explicar que "Enel rebutja els rumors sobre Endesa com a totalment infundats".

En aquest sentit, ha afegit que "Enel no té intenció de vendre les seves participacions a Endesa, ni ara ni en el futur, ja que la companyia és un actiu clau per a la seva estratègia, i informa que no hi ha cap discussió sobre aquest tema".

Finalment, ha assenyalat que "no hi ha hagut mai cap reunió entre els directius d'Enel i Repsol, ni amb Borja Prado. Aquestes notícies falses corren el risc de tenir efectes distorsionadors sobre l'evolució del mercat borsari".

Segons la informació publicada, el president de Repsol, Antonio Brufau, es va reunir a la seu de la petroliera amb Borja Prado (expresident d'Endesa) per analitzar una potencial compra total o parcial d'Endesa per part de la petroliera.

Noticias relacionadas

contador