ep gasolinera de repsol
Ricardo Rubio - Europa Press

Repsol disposarà el 2021 de la primera planta de la Península Ibèrica per a la fabricació de polímers d'alta resistència a l'impacte. Per produir aquests materials avançats, la companyia adequarà una de les unitats del seu complex industrial de Tarragona, amb un cost total de 32 milions d'euros, entre inversions i altres desemborsaments.

Es tracta d'un producte d'alta especialització, que aporta un gran valor afegit en mercats com el de l'automoció, tant per la seva lleugeresa com, principalment, per la seva extraordinària resistència a l'impacte, que fa possibles vehicles més segurs.

Gràcies a aquestes característiques, aquest tipus de polímers serveixen com a matèria primera per a la fabricació de para-xocs i diferents elements interiors i exteriors dels vehicles que requereixen una fermesa especial, com són els panells de portes i instruments. El seu ús en aquestes peces augmenta significativament la protecció de l'habitacle.

A més, aquests materials també són útils per a d'altres tipus d'aplicacions, com la fabricació de maletes, equipament esportiu o carcasses de grans bateries, que poden aprofitar les seves característiques particulars per millorar les seves prestacions.

Aquesta nova gamma de polímers té una densitat inferior que altres materials alternatius, de manera que, a més, contribueix a disminuir el pes total dels vehicles, la qual cosa redueix les seves emissions i n'allarga l'autonomia. Aquest projecte reforça el paper de Repsol com a subministrador clau per al sector de l'automoció i companyia compromesa amb el medi ambient, en el marc del seu objectiu d'aconseguir zero emissions netes l'any 2050.

Noticias relacionadas

contador