repsol telefonica portada

Repsol i Telefónica España han anunciat aquest dijous la constitució d'una societat per al desenvolupament del negoci d'autoconsum fotovoltaic, que està "en ple creixement al país", subratllen.

  • 14,38€
  • -0,17%
  • 4,26€
  • 0,73%

La nova societat, una vegada obtingudes les aprovacions reguladores requerides, llançarà una solució integral d'autoconsum a clients particulars, comunitats de veïns i empreses, tant les pimes com les grans companyies, mitjançant la instal·lació de panells solars. L'acord obre la porta que les dues companyies "explorin oportunitats addicionals per impulsar conjuntament altres serveis energètics a la llar i les empreses", assenyalen en un comunicat conjunt.

Telefónica aporta a l'aliança la seva capacitat tecnològica per dotar les instal·lacions d'una "connectivitat diferencial" al mercat. Per part seva, Repsol sumarà la seva experiència en autoconsum i multienergia a Espanya, cosa que possibilitarà oferir als clients d'aquest nou negoci conjunt una tarifa elèctrica exclusiva que complementi la instal·lació fotovoltaica.

La nova societat tindrà el seu propi equip gestor, amb membres de les dues companyies. Així mateix, comptarà amb especialistes que cobriran les necessitats dels clients: des d'aclarir les possibilitats que els ofereix l'autoconsum, assessorar sobre el disseny d'instal·lació que satisfà millor les seves necessitats, o respondre dubtes sobre el seu funcionament un cop estigui generant energia o dels serveis postvenda. "D'aquesta manera, l'acompanyament del client serà continu", han indicat.

L'oferta, que estarà disponible "en uns mesos", quan s'obtinguin les autoritzacions reguladores, serà personalitzada per a cada tipus de client segons el nivell i els hàbits de consum. Entre altres beneficis, inclourà una aplicació mòbil per al control de la instal·lació i l'optimització contínua de la despesa energètica, un finançament personalitzat per a cada tipus de consumidor i altres serveis vinculats a la instal·lació fotovoltaica.

Emilio Gayo, president de Telefónica España, ha assenyalat que “aquest és un acord estratègic entre dues companyies líders que aporten el seu coneixement en dos aspectes fonamentals per construir una proposta de valor sòlida i innovadora, tant per a particulars com a empreses; d'una banda, la connectivitat, i, de l'altra, la instal·lació i la gestió de panells fotovoltaics per aprofitar l'energia solar”. "Els nostres clients, a més de gestionar eficientment la despesa i estalviar, contribuiran a crear una societat més sostenible", ha afegit.

La Directora General de Client i Generació Baixa en Carboni de Repsol, María Victoria Zingoni, ha indicat que “aquesta important associació mostra l'aposta d'ambdues companyies pel consumidor, que cada cop més vol ser partícip de la transició energètica produint la seva pròpia energia”. "Les dues companyies obrim també el camí per, dins d'aquesta aliança, explorar solucions addicionals que ampliïn el valor de la nostra proposta actual per als clients", ha comentat.

Noticias relacionadas

contador