ep visualizacion del stand de telefonica en el metaverso para el mobile world congress
TELEFÓNICA

Bankinter creu que les "oportunitats i riscos estan equilibrats" en Telefónica, reitera el seu consell de neutral i fixa el seu preu objectiu en 4,5 euros, xifra que suposa atorgar-li un potencial del 15%.

  • 4,10€
  • -0,94%

Pel que fa als darrers resultats, el banc valora favorablement el retorn a creixement positiu d'ingressos i OIBDA, així com la reducció significativa del deute, que allunya el risc a una rebaixa del rating del grup i dona sostenibilitat al dividend (rendibilitat d'aproximadament el 7%). Així mateix, indica que la compra d'espectre per a 5G es desenvolupa sense primes excessives i enforteix el posicionament del grup als mercats clau.

Pel costat negatiu, malgrat una rendibilitat per dividend encara elevada, el potencial de creixement estructural és reduït, la competència elevada i el grup afronta un nou cicle inversor per al desplegament del 5G que en un primer pas comporta esforç de Capex que s'anirà traslladant a l'Opex, pressionant marges. L'exposició en divises llatinoamericanes augmenta el perfil de risc de l'operadora.

Des del punt de vista de mercat, Bankinter subratlla que l'entorn actual és "una mica més favorable" per al sector. "Augmenta la possibilitat de consolidació i moderació de la competència". A més, les operacions de fusió a Itàlia (Iliad i Vodafone Italia) i Espanya (MásMóvil i Orange) "posen de manifest els múltiples moderats de Telefónica".

Noticias relacionadas

contador