ep archivo   edifcio de repsol
EUROPA PRESS - Archivo

El consell d'administració de Repsol ha aprovat la decisió final d'inversió per a la Fase 1 del projecte de desenvolupament de Pikka a Alaska per 2.600 milions de dòlars després d'arribar a un acord amb l'australiana Santos. És el descobriment de petroli més gran als Estats Units dels últims 30 anys.

  • 15,01€
  • -0,23%

El projecte, ubicat a la Unitat Pikka a North Slope, lliurarà la primera producció dels actius de Repsol a Alaska el 2026. En una primera fase, s'espera assolir una producció bruta de 80.000 barrils de petroli per dia, cosa que comportarà subministrament als mercats sota tensió a causa de les menors inversions en exploració i desenvolupament a nivell global en els darrers anys.

El projecte té un índex d'intensitat de carboni entre els més baixos de la cartera global d'upstream de la companyia, cosa que reforça el compromís de Repsol de centrar-se en projectes de menors emissions. Repsol va ser la primera companyia del seu sector a fixar-se l'objectiu d'assolir zero emissions netes el 2050 i s'ha marcat l'objectiu de reduir la intensitat de carboni de totes les activitats upstream en un 75% per al 2025.

El desenvolupament complet de la Fase 1 consistirà en 45 pous que es perforaran des d'una sola plataforma de pous, utilitzant tecnologia líder a la indústria per reduir la petjada ambiental, amb instal·lacions intermèdies associades que inclouen una instal·lació de producció, un centre operatiu, una planta tractament d'aigua de mar i canonades.

Repsol té actualment una participació del 49% als actius, mentre que Santos (operador) en té el 51%.

Noticias relacionadas

contador