• El consell de la companyia va acordar proposar a la junta una retribució a l'accionista equivalent a uns 0,50 euros bruts per acció
ep juntarepsol
EUROPA PRESS

Repsol ha obtingut 610 milions d'euros de benefici durant el primer trimestre, un 11% menys que els 689 milions que va registrar la companyia durant el mateix període de l'any anterior, "quan la pujada dels preus dels productes petrolífers va tenir un efecte excepcional en el valor comptable dels inventaris, que la companyia manté com a actiu estratègic del país", apunta la companyia al seu comunicat.

  • 14,81€
  • 0,61%

Per la seva banda, el benefici net ajustat del període, que mesura específicament la marxa dels negocis de Repsol sense tenir en compte l'efecte inventari, va arribar als 616 milions d'euros, davant els 570 milions obtinguts entre gener i març de 2017, xifra que suposa un augment del 8%.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) va arribar als 1.804 milions d'euros al tancament de març, un 2,2% inferior als 1.844 milions d'euros aconseguits durant el primer trimestre del 2017. El negoci d’'upstream' (exploració i producció) de la companyia va registrar un resultat de 320 milions d'euros, un 43% més gran que l'obtingut entre gener i març de l'any anterior.

La seva divisió de 'downstream' (refinació, química, màrqueting, lubricants, trading, GLP, gas & power) va aconseguir uns resultats de 425 milions d'euros, un 15% menys, en un trimestre durant el qual les àrees màrqueting, GLP i trading i gas & power van tenir un comportament més positiu. Mentrestant, les àrees de refinació i química es van veure afectades per les parades de manteniment realitzades a tres dels seus complexos industrials.

La companyia afirma que el seu comportament durant aquest trimestre s'ha recolzat en "la flexibilitat que li atorga el seu model de negoci integrat i en les mesures d'eficiència i creació de valor implantades per afrontar amb èxit el trimestre, que respecte al mateix període de l'any passat va estar marcat per uns preus del cru més elevats (Brent +24%), uns menors preus del gas (Henry Hub -9,4%), un dòlar feble davant de l'euro (-15%) i, en general, un entorn internacional menys favorable als negocis industrials", destaca.

UN DIVIDEND DE 0,50 EUROS PER ACCIÓ

Per la seva banda, Repsol ha indicat que el consell d'administració va aprovar convocar la junta d'accionistes, que se celebrarà el proper 11 de maig. El consell va acordar proposar a la junta una retribució a l'accionista equivalent a uns 0,50 euros bruts per acció, a través del programa "Repsol Dividend Flexible" i en substitució del dividend complementari de l'exercici 2017.

Aquesta retribució se suma a la que la companyia va aprovar, com a part del mateix programa i en substitució del tradicional dividend a compte de 2017, per un import equivalent a uns 0,40 euros bruts per acció, de manera que la retribució total a l'accionista augmentarà fins a l'equivalent als 0,90 euros per acció.

A més, el consell proposarà a la junta general d'accionistes una reducció del capital social, mitjançant l'amortització d'accions pròpies, per un volum equivalent a les accions que s'emetin el 2018 amb motiu dels dividends en accions.

Noticias relacionadas

contador