• Els màxims històrics de Repsol, descomptant-ne dividends, es troben als 16,055 euros
  • L'escalada del cru segueix donant suport a la bona evolució de la companyia
ep antonio brufau i josu jon imazla junta daccionistesrepsol
Europa Press

Repsol frega màxims històrics (situats als 16,055 euros descomptant-ne dividends) després de confirmar que el fons CVC ha mostrat el seu interès per la participació del 20% que té en Gas Natural. La companyia surt al pas així, mitjançant un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), a la informació publicada aquest dimecres per Expansión.

  • 14,72€
  • -1,90%

La petroliera ha precisat, però, que "aquesta expressió d'interès" es troba "en fase preliminar, no hi ha acord subscrit, ni s'ha contractat assessorament jurídic o financer, ni s'ha pres cap decisió al respecte per part del Consell d'Administració".

"Repsol analitza regularment diferents alternatives entre les quals s'inclouen aquelles relatives a la seva participació en Gas Natural. A aquests efectes,Repsol ha rebut mostres d'interès de diversos inversors, entre els quals es troba l'esmentada CVC, a fi d'explorar les possibilitats de desinversió de la participació del 20% en Gas Natural", explica la petroliera al fet rellevant.

Repsol puja un 0,4% aquestes hores en borsa, fins a 15,825 euros. La companyia segueix escalant posicions enmig de les especulacions sobre aquestes operacions per reduir el seu deute i recolzada en el bon comportament del petroli. El petroli ha protagonitzat la seva millor arrencada d'any des de 2014 (amb les dues referències, el Brent i el West Texas, per sobre de 60 dòlars) i des de llavors no ha parat de pujar.

El panorama ha millorat molt per a Repsol gràcies a aquesta escalada del petroli i ha canviat considerablement des d'aquells temps, no tan llunyans, en els quals es veia obligada a desenvolupar un pla estratègic per solucionar els baixos preus del cru. Amb el petroli a nivells de 60 dòlars la situació li somriu, sense oblidar la recent revisió a l'alça de la seva 'avaluació' fins a 'BBB', amb perspectiva estable. La petroliera avança, a més, en la reducció del seu deute, que al tancament del tercer trimestre se situava als 6.972.000 d'euros enfront dels 9.988.000 del tercer trimestre de 2016 i als 7.477.000 del segon trimestre de 2017. Davant d'aquest bon panorama, alguns analistes, com els de Bankinter, tenen dubtes sobre el 'timing' d'una possible venda de la seva participació de Gas Natural, que ja no seria una cosa tan urgent.

Noticias relacionadas

contador