• Les seves prediccions es basen en el "sòlid" entorn macro al que s'enfronten les companyies cotitzades
  • Les empreses constructores són una de les apostes d'aquest any davant la possibilitat que els països desenvolupats augmentin la seva inversió en infraestructures
broker6602881

Els experts de Link Securities creuen que els mercats de valors van a seguir revaloritzant-se en 2018 encara que, això sí, adverteixen que l'entorn podria ser una mica més volàtil que en 2017. Les seves prediccions es basen en el "sòlid" entorn macro al que s'enfronten les companyies cotitzades i en el fet que els bancs centrals van a seguir recolzant al mercat, "malgrat estar de retirada".

ACS

  • 37,70€
  • 0,90%
  • 4,75€
  • 0,87%
  • 15,01€
  • -0,90%

"A mesura que la recuperació econòmica agafa forma, els governs aprofitaran la bonança per implementar polítiques fiscals expansives, profitoses per als seus interessos electorals. Així, esperem que, a més d'alguns anuncis en línia amb la rebaixa d'impostos anunciada a la fi de 2017 a EUA, els països desenvolupats augmentin la seva inversió en infraestructures. De fet, s'espera que en el present mes el Govern de Donald Trump doni a conèixer el seu famós pla d'infraestructures, pla que pot beneficiar i molt a les grans constructores espanyoles amb presència en aquest mercat", expliquen aquests analistes.

Malgrat aquest favorable context, aquests analistes adverteixen que no tot serà 'un camí de roses' i identifiquen riscos -caigudes en Wall Street, repunt de la inflació, crisis geopolítiques i polítiques...- que obliguen a ser selectius a l'hora de decantar-se per sectors i valors.

ELS FAVORITS DE LINK SECURITIES PER COMENÇAR L'ANY

En aquesta arrencada de 2018, i centrant-se en les borses europees, els analistes de Link Securities aposten:

- Per valors de tall cíclic relacionats amb les matèries primeres minerals -Aperam i Acerinox- i el petroli- Repsol, Total o ENI.

- Per les grans companyies de construcció i infraestructures que poden veure's afavorides per la implementació d'aquests plans a Occident: OHL, Ferrovial i ACS.

- Per algunes companyies de transport, especialment per les línies aèries: IAG i Deutsche Lufthansa.

- Pel sector de l'automòbil, tant per les companyies fabricadores d'actuacions com per les especialitzades en peces i components: Volkswagen, Leoni, Rheinmetall i CIE Automotive.

- Pels bancs, sector que a mesura que avanci l'exercici i que els bancs centrals vagin accelerant la retirada d'estímuls s'aniran animant en borsa: Banc Santander, CaixaBank, Unicaja i ING Groep.

Per contra, i atès que esperen un escenari de tipus d'interès a llarg termini a l'alça, creuen que els valors de tall defensiu, el major atractiu del qual són les elevades rendibilitats per dividend que ofereixen, es quedaran alguna cosa retardats. "No obstant això, no 'fem lletjos' a tenir en cartera algunes d'aquestes companyies, entre les quals preferim a Saeta Yield, Enagás, Iberdrola o Enel", conclouen aquests experts.

contador