ep la cnmc multa a repsol con cinco millones de euros por incumplir sus obligaciones con ciertos
REPSOL - Archivo

Repsol ha signat un acord per a l'adquisició del 40% de Hecate Energy, companyia nord-americana especialitzada en el desenvolupament de projectes fotovoltaics i de bateries per a l'emmagatzematge d'energia. Gràcies a aquesta operació, la companyia espanyola avança en els seus objectius de diversificació geogràfica del seu negoci de renovables, complementant les seves capacitats, millorant la seva cartera i creant una sòlida plataforma amb grans possibilitats de creixement.

  • 14,72€
  • -1,90%

Hecate Energy compta amb una cartera de projectes renovables i d'emmagatzematge en desenvolupament de més de 40 GW. D'ells, 16,8 GW corresponen a projectes fotovoltaics en fase avançada i 4,3 GW a bateries per a l'emmagatzematge d'energia.

"L'acord està plenament alineat amb el Pla Estratègic de Repsol i suposa un notable avanç en els objectius de capacitat de generació de baixes emissions i internacionalització d'aquest negoci el 2025", afirma Repsol.

Segons la petroliera, el mercat de renovables dels Estats Units és un dels més rellevants, amb major atractiu i amb un dels creixements més ràpids del món. "Hecate Energy compta amb una posició privilegiada al país, un equip amb àmplia experiència i un reeixit bagatge en el desenvolupament i comercialització de projectes", assenyala l'empresa dirigida per Josu Jon Imaz.

Per a la directora general de Client i Generació Baixa en Carboni de Repsol, Maria Victòria Zingoni: "amb aquesta adquisició entrem al mercat renovable dels Estats Units amb el millor soci possible i avancem en el nostre objectiu estratègic de ser un operador global de baixes emissions. Seguim demostrant la nostra aposta per la multi energia i donant passos en la transformació de Repsol per ser una companyia zero emissions netes".

Noticias relacionadas

contador