ep archivo   fachada de la sede de repsol a 27 de diciembre de 2023 en madrid espana la comision
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Repsol ha completat als EUA la construcció de Frye Solar, situat a la ciutat de Kress (Texas). És el projecte solar més gran construït per la companyia, amb gairebé un milió de panells i una capacitat instal·lada de 637 MW, amb 570 MW ja en operació.

  • 14,88€
  • -0,53%

Repsol ja ha signat un contracte de compravenda d'energia a llarg termini (PPA) pel 89% de la producció d'aquest projecte com a part de la seva estratègia per assegurar la rendibilitat d'aquest tipus d'actius.

"La finalització de la nostra major instal·lació renovable als EUA fins ara és una important fita que contribuirà al compromís de Repsol de convertir-se en una companyia zero emissions netes el 2050", ha dit Federico Toro, director d'Operacions de Generació Baixa a Carboni al Nord Amèrica de la companyia. "La nostra ambició de creixement en aquest país és significativa", ha afegit.

La capacitat total renovable instal·lada i en desenvolupament de Repsol a Texas és de 2.091 MW, incloent-hi Frye (637 MW), Outpost (629 MW) i Pinnington (825 MW). A més, Repsol ja genera electricitat renovable a les plantes solars a Nou Mèxic, Jicarilla 1 i 2, amb una capacitat total instal·lada de 125 MW i 20 MW d'emmagatzematge en bateries.

Repsol va entrar al mercat eòlic terrestre nord-americà amb l'adquisició de ConnectGen a Quantum Capital Group. La generació d'energia renovable és un dels pilars de l'estratègia de descarbonització de Repsol.

Segons l'Actualització Estratègica, Repsol invertirà entre 3.000 i 4.000 milions d'euros per desenvolupar orgànicament la cartera global de projectes i pretén assolir entre 9.000 MW i 10.000 MW de capacitat instal·lada el 2027. D'aquesta xifra, el 30% se situarà als EUA, després de consolidar la cartera de projectes de Hecate i ConnectGen.

Noticias relacionadas

contador