ep archivo   cellnex
CELLNEX - Archivo

Els analistes de Renta 4 han reforçat el seu amor per Cellnex Telecom, en establir un preu objectiu de 75,57 euros per acció per a l'operador de torres de telecomunicacions, xifra que implica un potencial alcista en borsa superior al 60%.

  • 31,16€
  • 0,32%

"Les caigudes des dels màxims de novembre han estat excessives, i estan donant oportunitat per prendre posicions en el valor de cara a mitjà /llarg termini a uns descomptes molt elevats respecte a la que considerem la seva justa valoració", afirmen.

En la seva opinió, el negoci de torres no està afectat ni per preus ni per volums. "Són contractes a llarg termini vinculats a l'inflació a la majoria de casos, que permet una elevada visibilitat de rendibilitat i generació de caixa, amb creixement orgànic (+ 5%anual), inorgànic (programes BTS) i a través d'adquisicions (pendent d'executar 9.100 milions d'euros), per a les quals ha reforçat el seu balanç després de l'ampliació de capital de 7.000 milions", afegeixen.

Així, consideren que "la inflació és la seva amiga", perquè les pujades de preus "milloren la generació de caixa per sobre de l'increment del cost financer que suposaria un repunt de tipus".

Per Renta 4, "el soroll sobre un increment de la competència ha llastat la cotització, però considerem que no està justificat", perquè "ni Vantage (Vodafone), ni Totem (Orange), ni American Tower (AMT) són competidores directes del perímetre actual de Cellnex, tot i que AMT sí que podria ser-ho en l'estratègia de compres".

A més, destaquen que els "actius de Cellnex estan protegits per contractes a llarg termini i elevades barreres de sortida per a clients". Així, "la independència enfront d'operadors de telefonia, el seu elevat perímetre i la proposta industrial el posicionen com a líder per seguir absorbint creixement mitjançant adquisicions".

A més, no consideren que la infraestructura activa canviï el seu perfil de risc, i ho veuen "com una oportunitat de creixement addicional".

Noticias relacionadas

contador