ep archivo   recurso de applus inspeccion de vehiculos
APPLUS - Archivo

Applus+, la companyia de certificació, inspecció i assajos el principal negoci dels quals a Espanya són les estacions d'ITV, pot ser una gran oportunitat per als inversors al detall si es compleixen les previsions de Renda 4.

  • 11,44€
  • -0,87%

Des del començament d'any, el valor acumula una caiguda del 15%, i els experts d'aquesta companyia han reiterat el seu consell de sobreponderar, amb una valoració de 12,20 euros per acció (anteriorment 12,60 euros).

"Si bé Applus+ ha cotitzat històricament amb un descompte entre el -30% i el -40% enfront de la mitjana del sector, considerem que la valoració actual descompta de forma exagerada els riscos a curt/mitjà termini", afirmen.

El principal risc seria, segons la seva opinió, la no renovació de la concessió d'IDIADA (13% dels ingressos totals; 12% de l'EBITA ajustat), si bé consideren que Applus+ és la companyia "millor posicionada per tornar a obtenir la concessió" per 20 o 25 anys i que es preveu per a principis de 2023.

A més, consideren que "tenint en compte el perfil (sector atractiu, lideratge, generació de caixa i no excessivament palanquejada), no descartem que a aquests preus Applus+ cridi l'atenció d'algun 'Private Equity' i rebi una OPA".

Noticias relacionadas

contador