ep archivo   caixabank 20220429074704
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

"Considerem que, malgrat el bon comportament de la cotització des del començament d'any, i amb un potencial més gran del 20% a preu objectiu, la recomanació de sobreponderar està justificada en base a unes expectatives de creixement d'ingressos i potencial de millora", assenyalen sobre CaixaBank els experts de Renta 4, que situen el preu objectiu de l'entitat a 4,29 euros, xifra que suposa un potencial del 33%.

  • 4,49€
  • 0,42%

"Posem un preu objectiu 2023 descomptat per a CaixaBank de 4,29 euros per acció, aplicant el mètode de valoració de suma de parts del negoci bancari i d'assegurances, i la participació de Telefónica", expliquen els analistes, que afegeixen que, "a mitjà-llarg termini ho veiem positiu, encara que no descartem que a curt termini en algun moment pugui cedir una mica després de l'excel·lent comportament. Cessions que aprofitaríem per prendre-hi posicions".

Com detallen, l'entitat ha presentat el Pla Estratègic 2022-2024, "que mostra un creixement dels ingressos important, recolzat per la recuperació del marge d'interessos". Un avenç que pren com a escenari base una pujada de tipus que portaria l'euríbor a 12 mesos a nivells al voltant de l'1,5%. Pel que fa al creixement, el banc assumeix un creixement del PIB a Espanya de mitjana en el període del 3,4%, però amb una tendència de moderació al ritme d'avenç de l'economia. Quant a la inflació, prenen en consideració una inflació subjacent del 4% per al 2022.

El Pla 2022-24 es basa en una estratègia de: 1) La vinculació al negoci bancari tradicional, en què els programes de fidelització seran claus per captar valor a futur, 2) Desenvolupament de MyHome per impulsar el negoci hipotecari en un entorn d'elevada demanda, 3) Donar impuls al finançament al consum, amb nous serveis i solucions així com la generació de nous ingressos vinculats al consum aprofitant l'oportunitat per escalar a Wivai (plataforma per a la compra de productes que engloba dins de la divisió de pagaments i finançament al consum) amb el desenvolupament d'ecosistemes en nous sectors, 4) Creixement en el negoci d'empreses, amb solucions més personalitzades, i en banca corporativa i internacional on esperen un creixement progressiu recolzat pel desenvolupament al mercat europeu.

Pel que fa al marge d'interessos, consideren que el primer trimestre d'aquest any ja ha començat a donar signes d'estabilització. "En primer lloc, el procés de repreciació de la cartera de crèdit creiem que permetrà el 2022 una lleugera recuperació de la rendibilitat de la cartera de crèdit. No obstant això, el major impacte es recollirà el 2023 i 2024, moment en què la cartera de crèdit estarà repreciada al 100% recollint íntegrament la pujada de l'euríbor".

"L'entitat espera un marge brut del 7% per al 2022-2024, recolzat pel marge d'interessos i l'avenç dels ingressos per assegurances. El control de costos d'explotació, juntament amb unes provisions contingudes, haurien de permetre assolir un benefici net de uns 4.000 milions d'euros el 2024", diuen.

Renta 4 creu que CaixaBank té un "perfil de risc controlat malgrat l'entorn". Amb una taxa de morositat que s'espera que continuï a la baixa amb un creixement del crèdit contingut i la venda de carteres.

Noticias relacionadas

contador