ep archivo   iag
EUROPA PRESS - Archivo

Lleugera retallada de Renda 4 a IAG. Els analistes del banc espanyol recomanen sobreponderar l'aerolínia angloespanyola a la qual atorga un preu objectiu d'1,90 euros, així com un potencial del 40,5%, encara que el redueixen des del 2,55 anterior.

IAG

  • 2,13€
  • 2,50%

I és que, per al banc radicat a Madrid, els títols d'IAG han patit un “fort càstig als últims mesos (-20% des del maig)” i lamenta que només es descomptin “les notícies negatives”. “Creiem que els inversors s'han “oblidat” d'alguns aspectes clau positius com la fortalesa de la demanda (amb millor repercussió del previst en preus), elevat nivell de cobertures del cru i expectatives de caiguda del preu, com descompten els futurs, gran posicionament d'IAG als principals mercats on opera i gran capacitat de gestió”, expliquen des de Renta 4.

Amb tot, l'informe elaborat per Iván San Félix no oblida factors que han influït en aquesta percepció com la lenta recuperació del negoci respecte als nivells del 2019, el repunt dels preus del petroli o el deteriorament de les previsions macro i la recuperació del negoci del trànsit aeri.

Tot i això, Renta 4 ha ajustat a l'alça les seves previsions en aquest últim apartat, tenint en compte “la millor evolució del previst des d'abril i la guia de la directiva (que ha revisat a la baixa des del febrer)”. “Esperem uns nivells molt similars a les nostres previsions anteriors a partir del 2023E. Ajustem a la baixa les nostres previsions de resultat operatiu per als 3 propers anys (EBITDA -15%, -8% i -9%, respectivament) en comptar amb més despeses de combustible i inflació de costos”, indiquen.

Així mateix, des del banc mantenen un escenari de trànsit similar a llarg termini i creuen que recuperarà els nivells del 2019 el 2025. A més, també destaquen que l'EBITDA recuperarà el nivell previ a la pandèmia el 2025E “amb suport significatiu per menor base de costos” i que “el procés de despalanquejament serà durador” a IAG.

Finalment, Renta 4 estima que l'aerolínia tancarà el 2022 amb uns ingressos de 20.334 milions d'euros i un EBITDA de 2.563 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador