le site d arcelormittal en lozere

ArcelorMittal s'enfronta a un escenari "menys favorable i més incert", segons els experts de Renta 4, que han retallat el preu objectiu que atorguen a les seves accions fins als 32,4 euros per títol, enfront dels 37,50 euros anteriors. Això sí, han decidit mantenir la seva recomanació de sobrepondberar el valor.

  • 24,31€
  • -0,12%

Com expliquen aquests estrategs en un informe, "la situació del sector ha canviat significativament als últims mesos", cosa que està afectant l'acereria. "El fort nivell de demanda des de finals del 2020 s'ha normalitzat, provocant una caiguda significativa dels preus enfront dels màxims dels últims anys", destaquen, sense oblidar que "pel costat dels costos, la guerra d'Ucraïna ha provocat un encariment notable de les primeres matèries, especialment el de l'energia, obligant a parar la producció i tancar algunes plantes a Europa”.

Per això, la seva previsió és que després d'un primer semestre amb "resultats històrics" que van portar l'EBITDA a superar els 5.000 milions de dòlars durant cinc trimestres consecutius, "l'evolució a partir del segon semestre del 2022 serà molt diferent".

De fet, la seva previsió és que l'EBITDA caigui gairebé -60% enfront del segon trimestre de l'any "per la combinació de menors enviaments (-9%) i preus mitjans acer (-22%), preus més baixos a Mineria (-20%) fins als 105 USD/tona i majors costos de les matèries primeres i energia”. Així, diuen, esperen que l'EBITDA se situï al voltant dels 2.139 milions de dólars després d'haver superat els 5.000 milions durant els cinc trimestres precedents.

"Preveiem un to menor de resultats en quart trimestre, amb un EBITDA a nivells fins i tot inferiors als de tercer trimestre", apunten, i veuen els preus "caient moderadament i els enviaments a la baixa, especialment a Europa, on estan programats tancaments de fàbriques a diversos països a causa del creixent i elevat cost del gas".

També destaquen que "en un sector tan cíclic com l'acerer i, sobretot, amb un escenari macro i geopolític tan incert com l'actual, és difícil fer pronòstics per al proper any", encara que expliquen que els resultats "haurien de ser més semblants als del segon semestre de 22 que als del primer semestre”.

En qualsevol cas, diuen des de Renta 4, "encara que el nivell de beneficis sigui molt inferior al del 2022, ArcelorMittal hauria de ser capaç de generar caixa". I és que la companyia "no ha entrat mai en una fase de deteriorament econòmic en una situació tan desfogada, amb una estructura de despeses i de necessitats d'efectiu tan optimitzades i un nivell de deute conservador com l'actual", conclouen.

Noticias relacionadas

contador