ep archivo   arcelormittal
Arcelormittal - Archivo

ArcelorMittal s'enfronta a importants desafiaments macroeconòmics que afectaran els seus comptes. Així ho indiquen els experts de Deutsche Bank en una nota d'anàlisi, en què anuncien que han decidit rebaixar el preu objectiu que atorguen a les accions de la companyia en un 10,8%, des dels 37 euros anteriors als 33 euros actuals. Això sí, mantenen la recomanació de comprar.

  • 24,28€
  • -0,21%

I no són els únics que han canviat les seves perspectives sobre l'acereria davant la situació que ve. Els estrategs de Barclays també han retallat el preu d'ArcelorMittal, des dels 34 euros que atorgaven abans als títols als 32 euros d'ara. Mantenen el consell de sobreponderar les seves accions, tot i que han rebaixat les seves estimacions de benefici per acció per a aquest any a 11,11 euros (des dels 13,44 anteriors) i per al 2023 a 3,71 euros (enfront dels 4,58 euros previs).

Des de Deutsche Bank expliquen que ArcelorMittal presentarà properament els resultats del tercer trimestre i esperen "una important caiguda seqüencial de les seves xifres, impulsada pels vents en contra derivats del descens dels preus de l'acer, l'augment dels costos energètics i la caiguda de la demanda”.

De fet, destaquen aquests analistes, en les seves xifres es reflecteix "l'entorn macroeconòmic més feble i l'impacte de l'important augment dels costos de l'electricitat a la UE", de manera que han decidit retallar les estimacions d'EBITDA per al 2022-24 a un 4%-33%, fet que els ha portat a reduir el preu objectiu dels títols d'ArcelorMittal. Segons expliquen, això situa la valoració entre un 3% i un 26% per sota de les estimacions del consens per al període 22-24.

Tot i això, els experts del banc alemany remarquen que encara que segueixen esperant "rebaixes i volatilitat a curt termini, i encara que és difícil negar els riscos geopolítics i macroeconòmics" als quals s'enfronta la companyia, el cert és que ArcelorMittal "ha caigut a través dels nivells de valor d'empresa (EV, per les sigles en anglès) amb una qualitat de balanç significativament millor”.

De fet, recorden que Arcelor “ha invertit a prop del 50% de la seva capitalització borsària actual en WC cíclic, que s'invertirà parcialment en efectiu durant els propers trimestres. Això hauria de donar suport a un sòlid flux de caixa i permetre a la direcció aprofitar el baix preu de les accions mitjançant noves recompres", remarquen aquests analistes. La seva previsió és d'un rendiment del FCF del 16%-33% el 2022-24, i "atesa la convincent valoració de l'empresa, acceptem la volatilitat i mantenim l'opció de compra".

Per part seva, Barclays també ha retallat les seves estimacions de benefici per acció per a la seva competidora, Acerinox. Ara creu que el benefici per acció serà aquest any de 3,25 euros (enfront dels 3,31 anteriors) i que al proper exercici es reduirà fins als 1,33 euros (des dels 1,38 euros previs).

Noticias relacionadas

contador