ep archivo   detalle del logo de acerinox en el edificio de su sede en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Renta 4 sosté que el sector de la construcció es troba en un moment únic a causa de la forta demanda, l'augment de les produccions i els nivells baixos d'inventaris. Això ha permès millorar els preus base tant a Europa com als Estats Units, una tendència que continuarà el 2022, i hi ha una acció espanyola que s'ha beneficiat especialment de la situació.

  • 10,03€
  • 1,52%

És per això que creuen que Acerinox finalitzarà el 2021 amb un EBITDA de 980,3 milions d'euros, marcant un nou rècord històric en superar els 957,8 milions del 2006. Així mateix, la fortalesa dels preus base portarà la companyia a marcar un nou màxim al primer semestre del 2022, en superar els 700 milions d'euros.

De fet, estimen que el seu benefici net arribarà al conjunt de l'any que acabem de deixar als 553,3 milions d'euros, per pujar fins als 679,2 milions el 2022. Tot i que es rebaixarà fins als 554,6 milions el 2023.

Creuen que la millora del conjunt de la construcció es traslladarà a l'acció espanyola durant els propers 2-3 anys gràcies als plans d'excel·lència duts a terme per la companyia i que els va permetre rebaixar el nivell de break-even a totes les plantes i a un consum mundial més local per: les mesures proteccionistes i l'augment del cost dels nòlits”.

És per això que creuen que és "injustificat" el pitjor comportament d'Acerinox davant dels seus competidors. Al llarg del 2021, el títol es va revalorar un 26%, mentre que els d'Outokumpu van pujar un 71% i d'Aperam, un 40%. Des de començament d'any, l'empresa espanyola cau un 2%, mentre que la seva competència puja un 1% i un 3%, respectivament.

Per tot això, recomanen sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 19,28 euros, per la qual cosa té un potencial del 73,3%. "És una clara oportunitat de compra", afirmen.

Noticias relacionadas

contador