ep archivo   planta fotovoltaica llanos del sur propiedad de ecoener en honduras
ECOENER - Archivo

Els analistes de Renta 4 han emès un consell molt positiu sobre Ecoener, ja que aconsellen sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 7,50 euros per acció.

  • 3,80€
  • -1,04%

Ecoener és un valor pur dins de renovables integrat verticalment amb més de 30 anys d'experiència en la identificació, el disseny, el desenvolupament i la gestió de projectes hidràulics, eòlics terrestres i solar fotovoltaics, expliquen els seus experts.

Compta amb 171 megawatts (MW) en operació, amb el 83% localitzats a Espanya (actius regulats a Galícia i Canàries, on, a més, té exposició a preus de mercat, amb factors favorables com les condicions climàtiques i fiscals, i subvencions). La presència internacional actual es limita a Guatemala i Hondures, on compta amb dos projectes amb esquema PPA.

AMBICIÓS PLA DE CREIXEMENT I ELEVADA VISIBILITAT

L'empresa té en construcció 143 MW, la posada en marxa de la qual (COD) està prevista per al 2022 i que li permetrà reforçar la seva presència a les Canàries, així com començar l'operació a la República Dominicana (geografia clau, afavorida pels elevats preus i un sistema de PPA madur).

"Té una ambiciosa estratègia de creixement, principalment a Llatinoamèrica i liderada per fotovoltaica, amb elevada visibilitat dels projectes, per a la qual compta amb un pipeline superior als 1.500 MW fins al 2028 (mitjana >200 MW anuals)", destaquen.

A més, valoren "les rendibilitats esperades dels projectes de doble dígit en esquemes dolaritzats favorables (principalment PPA) amb gran control del risc i suport de socis locals en alguns casos".

FORT CREIXEMENT DE L'EBITDA

Les seves hipòtesis, aplicant cert criteri de prudència, assumeixen la instal·lació del 61% de la capacitat prevista per la companyia fins al 2025. Tot i aquest biaix més conservador, estimen un creixement mitjà esperat de l'EBITDA entre el 2021-2025 proper al 50%.

"L'elevat nivell d'inversió requerit elevarà el deute net als propers anys, però el creixement previst de l'EBITDA permetrà una reducció dels nivells de palanquejament fins a situar-lo per sota de 5 vegades el deute net/EBITDA el 2024", afirmen.

CONCLUSIÓ: ATRACTIVA OPORTUNITAT

Després d'aquesta anàlisi, inicien la cobertura amb una recomanació de sobreponderar i un preu objectiu de 7,50 euros per acció. La seva valoració, a través de la combinació d'una Suma de Parts, un Descompte de Fluxos de Caixa i per Múltiples Comparables, comporta una valoració implícita de 12,5 vegades el valor d'empresa/EBITDA esperat per al 2023, enfront del múltiple de 14,6 vegades al qual cotitzen els seus comparables.

Segons la seva opinió, és una "valoració moderada tenint en compte el creixement més gran previst de l'EBITDA, el millor mix d'actius (forta presència en hidràulica, majors factors de càrrega), i la integració vertical que comporta una absorció més gran de marges".

Noticias relacionadas

contador