ep archivo   planta fotovoltaica llanos del sur propiedad de ecoener en honduras
ECOENER - Archivo

Ecoener, el grup multinacional gallec d'energies renovables, s'ha adjudicat 35 MW nominals (41 MW pic) a la subhasta d'energies renovables convocada pel Ministeri de Mines i Energia de la República de Colòmbia.

  • 3,80€
  • -2,06%

El nou parc d'Ecoener, que començarà a generar energia a la xarxa el 2023, suposarà una inversió de 25 milions d'euros. Ecoener s'ha adjudicat el projecte a través de la seva filial colombiana Genersol S.A.S., al parc de generació Projecte Solar Fotovoltaico Sunnorte.

L'adjudicació, que es va donar a conèixer el dia 26 passat, forma part d'un paquet de 796,3 MW per desenvolupar 11 projectes solars fotovoltaics a tot el país. És la tercera subhasta de renovables que organitza el Govern de Colòmbia. Ecoener ha obtingut un preu molt superior al preu mitjà de la subhasta, demostrant la seva capacitat per continuar creixent als mercats internacionals.

La multinacional té presència a Colòmbia des de fa 5 anys, a banda dels 35 MW adjudicats, Ecoener està desenvolupant al país 160MW hidràulics i 130MW fotovoltaics. Aquest és el resultat d'un projecte empresarial iniciat fa més de 30 anys per Luis de Valdivia, president i fundador, amb l'objectiu de promocionar i desenvolupar les energies renovables a Espanya i a altres països del món.

IL·LUSIONANT PRESÈNCIA MUNDIAL DE L'ENERGÈTICA GALLEGA

Actualment, l'empresa gestiona un parc de generació de 184 MW de potència instal·lada i compta amb 7 instal·lacions hidràuliques, 1 parc fotovoltaic, 9 parcs eòlics i 4 subestacions.

El portfoli d'operacions d'Ecoener inclou actius a Espanya i a deu països més de Centreamèrica, Amèrica del Sud, Europa Central i Àfrica. Té en desenvolupament diferents instal·lacions amb una producció futura estimada de 1.527 MW. Ecoener va assolir el 2020 uns ingressos de 36,8 milions, un 9,4% més que l'any anterior. El resultat d'explotació va créixer un 59,2% fins als 17,1 milions d'euros al mateix any, enfront dels 11,2 milions del 2019. El resultat abans d'impostos va ser del 5,1 milions d'euros, amb un increment del 32,1%.

L'EBITDA ajustat el 2020 arriba als 21,4 milions d'euros, enfront dels 21,3 milions del 2019 i compta amb una plantilla de 60 persones. La sortida a borsa va suposar el suport d'importants grups inversors espanyols i internacionals a l'estratègia de creixement i la gestió de l'empresa

Noticias relacionadas

contador