ep el presidente de ecoener luis de valdivia en la salida a bolsa del grupo
EUROPA PRESS

La renovable gallega Ecoener, que cotitza a borsa des del passat 4 de maig, va tancar el primer semestre de l'any amb un benefici net de 2,68 milions d'euros, un 8,23% menys que els 2.928 milions del mateix període de fa un any.

  • 3,77€
  • -1,05%

Les vendes van arribar als 18,2 milions d'euros, un 6,33% menys que els 19,4 milions d'euros del mateix període de l'any anterior.

L'EBITDA del període va cedir un 23,6%, fins als 9,06 euros des dels 11,88 euros de fa un any.

ecoener tabla
Font: Ecoener

Per a Luis Valdivia, president d'Ecoener, "el desenvolupament del negoci evoluciona segons el pla presentat amb motiu de la nostra sortida a borsa: es mantenen els marges de totes les activitats de generació, estan acreditades l'estabilitat i la solidesa financera i, per tant, finalment, s'asseguren els nivells de creixement compromesos amb els mercats".

Els resultats del semestre s'expliquen, segons la companyia, pel pagament d'un únic derivat financer per import de 4,7 milions d'euros subscrit el 2020, davant de la incertesa generada per l'evolució de la pandèmia, per assegurar els seus ingressos a Espanya i evitar les possibles conseqüències negatives de la Covid 19 en el negoci de generació durant 2021. "L'impacte de la valoració al mercat d'aquest derivat és transitori i s'extingirà i quedarà sense efectes en els comptes finals de l'exercici", precisa l'empresa.

El president d'Ecoener destaca que "a mesura que els projectes que actualment estan en construcció vagin entrant en funcionament, les principals magnituds operatives i financeres del grup reflectiran el resultat de les inversions realitzades".

Durant els primers sis mesos de l'any, Ecoener va generar 190 GWh d'energia neta -hidràulica, eòlica i fotovoltaica- equivalents al consum de 47.500 llars, evitant l'emissió de 64.356 tones de CO2 a l'atmosfera.

contador