red electrica cableado

Red Eléctrica Internacional ha arribat a un acord amb Bow Power per adquirir el 100% de CCNCM per 205 milions de dòlars, incloent-hi el deute. Suposa la seva major operació de compra en solitari a l'exterior i la primera gran operació estratègica amb Jordi Sevilla com a president de la companyia.

  • 15,65€
  • -0,51%

L'operació està supeditada a l'obtenció de les autoritzacions pertinents i s'espera que els ingressos generats rondin als 18 milions de dòlars anuals, segons ha comunicat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

CCNCM és la societat concessionària de la línia de transmissió Carhuaquero-Cajamarca Norte-Cáclic-Moyobamba 220 kV i subestacions associades, al Perú. Explota, des de finals de 2017 i en règim de concessió per 30 anys amb l'estat peruà, 372 km de circuit de 220 kV i 138 kV (quilovolts) i 4 subestacions a les regions de Cajamarca, Amazones i San Martín al nord del Perú.

Red Eléctrica augmenta la seva presència al país posicionant per a la futura interconnexió entre Perú i Equador

Red Eléctrica és el transmissor elèctric de referència al sud del Perú on és present des de 1999. Amb aquesta nova adquisició serà propietària al país andí de sis concessions de transmissió d'electricitat que totalitzen 1.686 quilòmetres de circuit. Se sumen als 1.729 quilòmetres que gestiona a Xile.

Amb la compra de CCNMC, Red Eléctrica augmenta la seva presència al nord del país posicionant de forma preferencial tant per a la futura interconnexió entre el Perú i l'Equador com per als futurs desenvolupaments de transmissió al nord del país andí.

Aquesta adquisició està plenament alineada amb l'estratègia de desenvolupament internacional del Grup Red Eléctrica, afermant la seva presència en un dels països amb major desenvolupament econòmic de la regió.

Noticias relacionadas

contador