cbredelectrica1 short1

Red Eléctrica ha presentat aquest dimecres els seus resultats. Segons ha comunicat en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), entre gener i setembre va guanyar 520.700.000 d'euros, un 5,1% més que l'obtingut durant el mateix període de l'any anterior.

  • 16,76€
  • 1,64%

A més, durant el tercer trimestre els seus guanys s'han elevat fins als 163.700.000, un 5,3% més que el que es va aconseguir entre juliol i setembre de 2017. D'altra banda, l'import net de la xifra de negoci de l'operador de la xarxa elèctrica ascendeix als 1.470,2 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, amb un creixement del 0,3% respecte al mateix període de l'any anterior.

El grup ha explicat que aquest comportament es deu a l'augment que ha experimentat per la retribució de l'activitat d'operació del sistema, que arriba als 49,4 milions d'euros. Però també a l'activitat externa de telecomunicacions, que suma 67 milions d'euros. Així mateix, l'activitat internacional va arribar als 15,2 milions d'euros després de l'entrada en operació de la línia Azángaro-Juliaca-Puno al Sud del Perú.

Entre gener i setembre Red Eléctrica ha sumat un resultat brut d'explotació (EBITDA) de 1.147,4 milions d'euros, xifra que suposa un creixement de l'1% sobre l'any anterior. Per la seva banda, el deute financer net del grup presidit per Jordi Sevilla ascendia, al tancament del passat mes de setembre, als 4.865,4 milions d'euros, enfront dels 4.791,8 de finals de 2017.

A més, Red Eléctrica ha comunicat que el consell d'administració ha acordat la distribució d'un dividend a compte dels resultats de 2018 per import de 0,27 euros bruts. Aquesta xifra suposa un augment del 7% respecte al dividend a compte que es va lliurar fa un any, de manera que la companyia manté així el pols del creixement dels dividends fins i tot a major ritme que l'augment del benefici. El pagament d'aquesta retribució als accionistes es realitzarà el proper 8 de gener.

Noticias relacionadas

contador