ep archivo   edificio de cellnex
EUROPA PRESS - Archivo

RBC ha rebaixa el preu objectiu de Cellnex després que la companyia presentés els seus comptes del primer trimestre del 2022, un període durant el qual va registrar pèrdues. Els analistes situen ara la valoració de les seves accions als 63 euros, enfront dels 64 euros previs.

  • 32,77€
  • -0,27%

"Cellnex va registrar resultats en línia amb les expectatives", opinen a l'RBC. Consideren que la companyia impulsa el creixement augmentant els arrendaments de les seves torres, construint o adquirint noves torres i desmantellant llocs redundants.

Creuen que "el creixement orgànic hauria de beneficiar-se de factors seculars com l'augment de l'ús de dades a les xarxes mòbils i la necessitat de capacitat i cobertura per adaptar-se a la demanda dels usuaris finals. L'activitat de la xarxa a Europa se centra principalment en el 4G, i s'espera més activitat 5G independent al mitjà termini. Les sinergies es projecten a partir de fusions i adquisicions, amb possibles sinergies d'ingressos de les adquisicions de Polònia", afegeixen.

Pel que fa a futures fusions i adquisicions de carteres més grans, com les torres de Deutsche Telekom, “la nostra sensació, basada en converses amb la gerència i amb diversos contactes de la indústria, és que els adquirents potencials més motivats podrien incloure una combinació de patrocinadors financers que tinguin un seguiment registre de fusions i adquisicions de torres (i centres de dades), així com torres europees que actualment no tenen presència a Alemanya”, diuen.

Cellnex va tancar el primer trimestre de l'any amb pèrdues netes de 93 milions d'euros. Els ingressos de Cellnex durant els tres primers mesos de l'any han arribat als 828 milions d'euros, un augment de més de 300 milions respecte al mateix exercici de l'any passat (506 milions). Per contra, les despeses operatives han pujat fins als 195 milions d'euros enfront dels 125 milions registrats als mateixos tres mesos del 2021.

Noticias relacionadas

contador