ep archivo   el ceo de cellnex tobias martinez
ATLAS TECNOLÓGICO - Archivo

Berenberg reitera aquest dilluns el consell de compra sobre Cellnex, amb un preu objectiu de 79 euros, xifra que suposa atorgar-li un potencial de pujada del 80% des dels nivells actuals de cotització.

  • 31,61€
  • 0,70%

Segons aquesta empresa d'inversió, el fet que Cellnex pugui comprar la cartera de torres de telecomunicacions de Deutsche Telekom (DT) no és cap risc, tal com han descomptat alguns analistes, sinó una oportunitat.

Segons la seva opinió, la directiva "és conscient" que la valoració borsària actual està "deprimida", i per això "s'abstindrà d'emetre noves accions" per mantenir la seva disciplina financera.

Així, consideren que la valoració que es maneja per a les torres de DT està "molt per sobre" de la capacitat actual de Cellnex, per la qual cosa qualsevol oferta per aquest actiu contemplarà que DT es mantingui com a "accionista minoritari" i, a més, incorporaria "a altres socis financers".

A més, esperen que les torres de DT interessin a "American Tower (AMT) i als fons d'infraestructures", per la qual cosa serà un procés "molt competitiu". En aquest sentit, Berenberg considera que Cellnex compta amb "altres opcions atractives" en mercats com "Àustria, Suècia i Dinamarca".

"Cellnex també podria buscar associar-se amb clients existents que s'estan preparant per al 5G, en projectes de construcció a mida (BTS) i fibra fins a la torre (FTTT). Creiem que la recompra d'accions també podria ser una opció per desplegar part de la potència de foc restant de fusions i adquisicions", argumenten aquests analistes.

A parer seu, la valoració actual de Cellnex ofereix "un bon punt d'entrada" després de descomptar la pujada als rendiments dels bons. "La valoració en relació amb els seus parells, que és la més atractiva en anys, redueix encara més el risc del punt d'entrada", assenyalen.

Finalment, consideren que "l'aprovació antimonopoli del Regne Unit sobre l'acord amb CK Hutchison va eliminar un problema clau". I afegeixen que “el risc de consolidació de quatre a tres entre els operadors mòbils també s'ha moderat després dels esdeveniments recents a Espanya i Itàlia”.

Noticias relacionadas

contador