ep archivo   acciona energia
ACCIONA - Archivo

RBC considera que Acciona registrarà una recuperació positiva en el negoci de no renovables, de manera que ha decidit elevar el seu preu objectiu des dels 160 euros als 180 euros, amb una recomanació d'outperform. A més, els analistes inicien cobertura sobre Acciona Energies Renovables amb una qualificació de outperform i un preu objectiu de 38 euros per acció.

  • 108,70€
  • 1,40%
  • 19,39€
  • 0,21%

"El fort creixement dels ingressos nets d'Acciona Energia serà primordial per a l'evolució d'Acciona en el futur, i creiem que la recuperació positiva en el negoci de no renovables contribuirà a reduir el descompte enfront dels seus companys", assenyalen en un recent informe.

Destaquen que les participacions cotitzades d'Acciona en Acciona Energia i en Nordex representen un valor de capital combinat de més de 9.000 milions d'euros davant la capitalització borsària d'Acciona d'uns 8.000 milions d'euros. "L'evolució de la cotització d'Acciona Energia, que suposa més del 90% de la seva exposició cotitzada en renda variable, serà clau per a l'evolució de la cotització d'Acciona", afirmen.

Sobre Acciona Energia, RBC preveu que, a curt termini, el preu de l'acció podria veure afectat pel risc de volatilitat provinent d'Acciona.

Tot i això, creuen que gràcies a la combinació d'un menor cost de capital i una qualificació creditícia de grau d'inversió, Acciona Energia pot duplicar la seva capacitat instal·lada renovable per assolir els 20GW el 2025.

Entre les raons clau per invertir en Acciona Energia, els analistes apunten que és pionera en el desenvolupament de renovables i compta amb un model de negoci totalment integrat amb desenvolupament, monitorització en temps real d'actius i gestió energètica realitzada internament.

A més, posseeix capacitats de múltiples tecnologies: vent en terra, hi ha certa exposició a l'energia solar fotovoltaica i termosolar, l'energia hidroelèctrica i la biomassa. "Durant el període 2021-2025, l'energia solar fotovoltaica contribuirà amb el 52% de les addicions de capacitat i l'energia eòlica terrestre amb el 48%, però a mitjà termini l'empresa també està treballant en altres tecnologies com l'emmagatzematge, l'energia eòlica marina, l'hidrogen verd, etc", subratllen.

També creuen important que l'empresa compta amb actius a 16 països, amb cinc d'ells (Espanya, EUA, Austràlia, Xile i Mèxic) representant el 87% de la capacitat instal·lada existent. Financerament és independent, amb una qualificació creditícia de grau d'inversió i un perfil de palanquejament, "cosa que hauria de reduir el cost de finançament en el futur". També és una empresa líder en ESG, reconeguda per nombrosos organismes externs com l'Índex de Sostenibilitat Dow Jones.

Noticias relacionadas

contador