ep archivo   parque eolico marino
ACCIONA - Archivo

Acciona Energia ha signat un acord amb la companyia escocesa d'energies renovables SSE per constituir una societat conjunta al 50% que explorarà el desenvolupament de projectes d'energia eòlica marina a Polònia, el Govern de la qual preveu el desplegament de 6 gigawatts (GW) d'aquesta tecnologia durant els propers 10 anys.

  • 19,27€
  • 2,72%

SSE

  • 16,55£
  • 0,27%

Les dues companyies es van aliar a principis d'any per crear una aliança d'empreses a Espanya i Portugal amb el mateix objectiu, explorar oportunitats en aquest tipus d'energia renovable, obrint la porta sempre a estudiar altres potencials mercats, com és el cas ara de Polònia.

SSE Renewables està construint en aquest moment més parcs eòlics marins que qualsevol altra empresa del món, incloent-hi la construcció del major parc eòlic marí del món, Dogger Bank Wind Farm (3,6 GW) al Mar del Nord, juntament amb Equinor i Eni, dins d'una cartera de 7 GW de projectes eòlics marins.

"Estic encantat d'ampliar la nostra cooperació amb Acciona Energia i incloure als nostres plans de codesenvolupament les oportunitats per l'eòlica marina a Polònia, a més d'Espanya i Portugal. Hi ha oportunitats interessants al sector eòlic marí polonès, amb un full de ruta avançada, un objectiu clar per 2030 i una gran ambició del 2040 d'ara endavant", assenyala el director general de l'escocesa, Jim Smith.

PRESÈNCIA D'ACCIONA A POLÒNIA

Per la seva banda, Acciona Energia, que va debutar a principis de juliol a la borsa amb un valor proper als 9.000 milions d'euros, ja opera a Polònia amb més de 100 MW d'actius de generació eòlica terrestre, juntament amb una cartera de nous projectes en desenvolupament.

"Estem molt satisfets amb el treball conjunt que estem duent a terme amb SSE Renewables. Polònia és un país prometedor per al desenvolupament eòlic marí en el qual Acciona Energia té una presència consolidada de més de 15 anys, amb equips locals i un bon coneixement del mercat", afegeix el conseller delegat d'Acciona Energia, Rafael Mateo.

Polònia s'ha fixat com a meta generar almenys el 23% del seu consum brut d'energia a partir de fonts renovables per a 2030, i almenys el 28,5% per 2040. El desenvolupament de l'energia eòlica marina és un dels elements clau perquè Polònia aconsegueixi aquests objectius, de manera que espera arribar als 5,9 GW d'energia eòlica marina instal·lada el 2030 i als 11 GW per 2040.

Actualment, el govern de Polònia està ultimant el marc regulador per a la concessió de Llicències d'Ubicació Offshore (OLL) per a l'assignació de drets de desenvolupament per a parcs eòlics marins.

contador