ep archivo   sede de grenergy
GRENERGY - Archivo

Grenergy donarà a conèixer els seus resultats del 2023 aquest dimecres 28 de febrer. Una cita clau amb el mercat en què els estrategs d'RBC tenen posades moltes expectatives i en què esperen "notícies positives" sobre el capex i l'execució del seu projecte de bateries solars a Xile. Per això, reiteren el consell de sobreponderar el valor i mantenen el preu objectiu en 60 euros per acció.

  • 28,35€
  • -1,39%

Tot i així, han realitzat una actualització de les seves previsions abans de conèixer els comptes anuals de la renovable i han reduït l'EBITDA fins als 105,5 milions des de l'estimació prèvia de 118 milions a causa de menors guanys per les vendes d'actius.

"Els preus de l'energia espanyola i també l'augment de les despeses financeres afecten els resultats del quart trimestre del 2023", expliquen des d'RBC.

Des de la companyia creuen que l'EBITDA projectat per al 2024 també serà menor, fins als 129,9 milions, en comparació amb els 151,1 milions previstos anteriorment per la desinversió d'actius peruans. "Els preus van impulsar el nostre EBITDA reduït. A tall de recordatori, Grenergy va anunciar la desinversió de 77MW d'actius eòlics terrestres i 97MW de solars", matitzen els experts.

Pel que fa a la recompra d'accions, a RBC destaquen que Grenergy ha realitzat importants avenços equivalents al 10% del capital social i més del 20% del free float, per un import màxim de 40 milions d'euros. "El pla té un avanç del 55% i l'empresa fins ara ha adquirit 0,8 milions d'accions i ha gastat 22 milions d'euros", indiquen.

Però tota l'atenció d'RBC quan Grenery doni es confessi davant del mercat passarà pel projecte xilè d'Atacama per al desenvolupament de bateries a Xile. "En particular, ens interessa qualsevol novetat sobre capex i execució de projectes. En poques paraules, calculem que Grenergy serà capaç de vendre l'electricitat gairebé 5 vegades més car mentre la despesa de capital augmenta per només ~3x", subratllen.

"La nostra anàlisi va trobar aquests resultats en 12% TIR del projecte i EV/IC de més d'1,5 vegades amb alguns avantatges potencials des del retard d'1 any fins a l'inici del PPA o mitjançant augments de bateria. Creiem que una despesa menor de capital podria incrementar encara més aquests rendiments positius”, conclouen a RBC.

Noticias relacionadas

contador