ep archivo   sede de grenergy
GRENERGY - Archivo

Barclays redobla la seva aposta per Grenergy. Els estrategs de l'entitat han millorat la valoració sobre la companyia, elevant el preu objectiu fins als 36,00 euros per acció, xifra que suposa un potencial de revaloració del 12%. Així mateix, han reiterat el consell de mantenir el valor.

  • 28,70€
  • -1,54%

Aquesta confiança en la renovable és motivada per la previsió de creixement a Xile. El 57% de la capacitat operativa de Grenergy es troba al país andí i des del banc britànic esperen que creixi fins al 65% durant els propers anys amb una cartera de projectes solars de més de 1GW i 4GWh de bateries.

"El nostre viatge recent a Xile confirma els avenços realitzats i ens ajuda a entendre el mercat local", expliquen els experts.

Però els analistes de Barclays no són els únics que confien a l'empresa. Des d'RBC també van indicar, el mes de novembre passat, que hauria de cotitzar als 60 euros per acció, és a dir, un 112% més que els nivells actuals.

Segons la companyia, Grenergy està iniciant "una gran transformació" d'un model d'energia solar fotovoltaica a un model d'energia solar més bateries, en què "hauria d'eliminar el risc de 'canibalització' de preus i les limitacions, aconseguint fluxos d'efectiu alts, estables i predictibles".

Des de Berenberg repeteixen el patró i segueixen pronosticant uns "guanys atractius" per al renovable, reiterant la seva recomanació de comprar el valor i el preu objectiu de 37 euros per acció.

"Les accions s'han recuperat dels mínims recents, però seguim pronosticant uns guanys atractius, que es poden desbloquejar implementant les reduccions de granges per garantir que el palanquejament es mantingui contingut i aconseguint la capacitat objectiu i el creixement de l'EBITDA", subratllen.

Durant la presentació del seu Pla fins al 2026 al primer 'Capital Markets Day' de la companyia, va desgranar les seves inversions, especificant el que destinarà a projectes fotovoltaics i a bateries. Així, ha dit que dels 2.600 milions d'euros que invertirà fins al 2026, destinarà 1.500 milions al desenvolupament de la cartera de projectes fotovoltaics i 800 milions per a l'impuls a l'emmagatzematge en bateries.

Grenergy ha remarcat que els seus plans de creixement estan molt vinculats a la seva aposta estratègica per l'emmagatzematge energètic, que és "clau per avançar en la descarbonització del sistema energètic per a un futur verd i sostenible".

Noticias relacionadas

contador