ep iberdrola
EUROPA PRESS - Archivo
11,61€
  • 0,15€
  • 1,31%

RBC Capital Markets encara no veu barata Iberdrola. La casa d'anàlisi reitera la seva recomanació de sobreponderar i un preu objectiu de 8,50 euros des dels nivells de 9,21 euros per acció del títol.

RBC creu que la possible fusió entre la filial nord-americana d'Iberdrola, Avangrid, i PPL "té sentit per a les dues empreses". De fet, "Iberdrola ja va portar a terme una operació similar el 2015 quan precisament va crear Avangrid després de la fusió d'Iberdrola USA i UIL".

En aquesta ocasió, RBC creu que Iberdrola té alguna cosa més a perdre en no assegurar cap prima. Amb tot, "si l'acord arriba a bon port, pot ajudar a mitigar la falta de confiança de l'inversor a la direcció de Avangrid".

La possible fusió ajudaria, a més, a Iberdrola a "elevar el pes del seu negoci als EUA". Al seu torn, RBC reconeix que "ens agrada la seva clara estratègia de creixement".

En cas d'una fusió total, l'empresa resultant seria una de les majors companyies de serveis públics dels Estats Units i l'acord seria el més gran del sector aquest any, segons va publicar el Financial Times.

De moment, cap de les dues empreses ha volgut fer comentaris sobre aquesta possible fusió, però les citades fonts assenyalen que és complicat arribar a un acord, a causa de la pressió política al Regne Unit, així com les trucades a nacionalitzar la indústria energètica pel partit laborista opositor.

Noticias relacionadas

contador