ep presidenteiberdrola ignacio sanchez galan compartedeustoforumbilbao su visionfuturo energeticoeste mundo digital
Europa Press TV - Europa Press - Archivo
11,53€
  • -0,01€
  • -0,09%

L'excomissari Villarejo, que tants maldecaps està suposant per a BBVA, també va tenir a veure amb una altra companyia de l'IBEX, Iberdrola. Segons va publicar aquest dimarts El Confidencial, l'elèctrica presidida per Ignacio Galán va contractar Villarejo per desbloquejar una central milionària. Aquest mitjà informa que Iberdrola va encarregar al comissari que investigués els líders polítics i veïnals que s'oposaven a la posada en marxa de la seva central de cicle combinat a Arcos de la Frontera (Cadis).

A més d'això, El Confidencial publica aquest dimecres que Iberdrola també va recórrer als serveis de l'excomissari per investigar la vida privada i "punts foscos" del llavors president d'Endesa, Manuel Pizarro. Villarejo va elaborar a petició de l'elèctrica un informe confidencial sobre aquest per usar-lo en el seu contra.

El Confidencial afegeix que l'excomissari va lliurar l'informe a Antonio Asenjo, el seu contacte a la companyia i actual cap de seguretat d'aquesta, a més d'home de confiança del seu president, Ignacio Galán.

El Confidencial, en una investigació conjunta amb Moncloa.com, ha tingut accés a la documentació que mostra que la investigació va ser encarregada personalment per Asenjo, durant una reunió confidencial que va mantenir amb Villarejo el 2 de setembre de 2004. Aquest mitjà indica que també hi ha enregistraments que mostren fins a quin punt Iberdrola tenia interès a trobar febleses a Endesa o als seus màxims responsables. En una conversa enregistrada per Villarejo, Asenjo assegura precisament que el "cromo" que més li interessa aconseguir és la suposada relació de la seva competidora amb el PSOE a Andalusia. "Aquest cromo... El necessiten els de dalt per... Per intercanviar", afirma contundent el directiu. En un altre dels talls, Asenjo insisteix: "És important per a nosaltres... El tema d'Endesa".

Bolsamanía s'ha posat en contacte amb Iberdrola, que ha refusat fer qualsevol comentari sobre aquest assumpte.

Noticias relacionadas

contador